Turbulens på de internationella spannmålsbörserna till följd av Rysslands militära invasion av Ukraina. Mer om prisnivåerna i veckans första Lantbruksnytt.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program berättar vi om en ny nedbrytbar kruka för industriell odling och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste nyheter.
I lördagens program är vi tillbaka hos Vegostans stadsodling. En miljon i omsättning på 3 000 kvadratmeter grönsaker, det är Vegostans målsättning för 2022. Klimatförändringar ger utmaningar för global mjölkindustri,...
I fredagens program berättar vi att kriget i Ukraina får spannmålspriserna att slå i taket. Marknaden oroar sig för uteblivna leveranser. Malmöodlare ska visa att mikroskalig stadsodling kan vara lönsam
Rekordstort intresse för N-sensorn i spåren av de höga priserna. I dagens program handlar det också om Lemkens nya combisåmaskin.
Rotgallnematoder är ett stort bekymmer och i dagens program berättar Carin Bunnvik, enhetschef växtregelenheten, Jordbruksverket om problemen och så besöker vi en lammproducent för att höra hur ökat pris på...
Traktorerna från Deutz-Fahr ökade med 47,1 procent i Sverige i fjol. Lantbruksnytt möter ansvarig för dessa traktorer på generalagenten Söderberg & Haak och så berättar Svensk Fågels vd att det...
Vi inleder i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden som under den senaste tiden inte följt analytikernas prognoser.
Senaste inslagen
Försök med ny odlingsteknik mot vildsvinsskador
Flexibel såmaskin från Sky
Febril aktivitet i Tomatens hus
Gödselmarknaden mars 2023
Nu är det dags att sälja Sveriges bästa tjurar
Vårbruket igång i Skåne
Fler avbytare behövs till mjölkgårdarna
Webbshop för lantbruksmaskiner
Matsvinn i fält minskar efter forskningsprojekt
Yaras nya system för kväveupptagskartor
Fler kan behöva stöd med sitt psykiska välmående
Ny rapport om svenska besättningars hälsoläge
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.