Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens Lantbruksnytt besöker vi Wallins Traktor i skånska Karpalund då de hade invigning av sin nya anläggning. Vi tittar också på årets lökodling och hur den klarat sig denna...
Idag har vi besök av Per-Uno Alm i vår måndagsintervju och han kommer att prata om solel.
I dagens program pratar vi med HK Scans vd om framtiden för svensk köttproduktion. Och så har Vi träffat en konsumentförening som är kritik till kortare tid för att avvänja...
I dagens program tittar vi på hur en CowLocator kan vara till hjälp i en stor mjölkbesättning. Och så gör vi ett besök i den ryska paviljongen på Agritechnica i...
I dagens program kommer vi att berätta om Högskolan i Halmstad som satsar för att starta ett unikt samarbete med de baltiska länderna för att främja forskning och utbildning inom...
I dagens program tar vi en titt på situationen för mjölkproducenterna som just nu har god lönsamhet, men vad händer framöver? Och smutsiga betor och svåra förhållanden i fält. Så...
I dagens program har vi besökt Högskolan i Halmstad som ska satsa på att göra de gröna företagarna mer entreprenörsmässiga. Nu startar deras andra utbildning inom ämnet. På Sockerbruket i...
I dagens program har vi hampaodlaren Thomas Jacobsson i studion och därmed kommer dagens intervju att handla om en lite annorlunda och mycket omdiskuterad odling.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Resistens i ogräs växande problem
Utländsk arbetskraft i form av egenföretagare
Lantbrukarna hanterar osäkerheten väl
Provsmakning ska ge jämnare nötköttskvalitet
Klimatberäkning nödvändig för att kunna konkurrera
Stor potential för ökad köttproduktion i Sverige, det menar i alla fall KLS
Mindre och billigare gödseltunna från Samson
Utnyttjar företagen prisuppgången?
Bästa Deutz-Fahr-försäljaren
Nya vineriet på Kullabergs vingård ett lyft för svensk vinproduktion
Tre stjärnor till Danfoil
Spannmålspriset lär stanna på lägre nivåer
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.