Det finns många alternativ när det gäller verktyg, förbrukningsvaror och reservdelar. Reservdelsföretaget Granit Parts har funnits i Sverige i flera år och får allt fler återförsäljare i landet. Vi tar...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Danish Crown har en ny strategi med mer förädling och klimatnytta i fokus. Och Varaslättens lagerhus har en ordentlig efterlikvid efter ännu ett rekordår.
I Lantbruksnytt torsdag träffar vi en markägare som sålde åkermark till solcellspark som han också investerade pengar i. Vi får också höra mer om stöldligornas väloljade maskineri.
Allt mer öppnade gränser medför att de internationella stöldligorna blir mer aktiva. Under pandemin har antalet stölder på gårdar nämligen minskat. Och så beger vi oss till Örtofta Sockerbruk i...
Med Lammlyftet ska såväl konsumtion av lammkött som lönsamhet i lammproduktionen öka. Lantbruksnytt rapporterar om projektet och så tittar vi på utrustning för att mekaniskt rensa ogräs i sockerbetor.
Lantbruksnytt inleder den nya veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vi sammanfattar några av veckans viktigaste nyheter.
I lördagens program handlar det om hur en liten del av den ekologiska premien i butik hamnar hos svenska producenter och att vanligaste Klimatkliv-åtgärden för lantbruk är att byta ut...
Senaste inslagen
Åkermarkspriset stod emot konjunkturnedgången
Fler lantbrukare vill bli elproducenter
Minskad stärkelseareal
Stängda mejerier påverkar mjölkbönder på sikt
Gräsrotskritik om förändrat LRF
Krafttag kring biologisk mångfald att vänta
Maxstöd beviljat för ny öländsk biogasanläggning
Räntan är en stor kostnadsökning för lantbruket
Osäkra tider väntar spannmålsmarknaden
Stramt utbud på diesel i Europa
Räkna med fallande mjölkpriser
Storgodset slutar med ekoproduktion
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.