Onsdagens program handlar om att LRF går vidare med arbetet att på sikt ta bort lokalavdelningarna ur organisationen. Och ett nytt projekt ska undersöka om artificiell intelligens kan användas för...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Smågrisbrist att vänta inom grisnäringen. Vi hör vad Svenska Köttföretagen anser om risken att antalet smågrisar minskar med upp emot 200 000. Och danska VKST demonstrerar det senaste inom tekniken...
Priserna på de internationella börserna föll i förra veckan men för svensk del gick de upp, anledningen är att den svenska kronan försvagades under veckan.
Veckans händelser sammanfattas i nyhetssvepet. Uppmärksamma tittare har möjlighet att tävla om en biljett till Borgeby Fältdagar.
Vi tittar på tjeckisk rapsoljepressning. I Sverige säljs största mängden raps till Århus Karlshamn som pressar den till olja. Lantbrukare skulle själva kunna göra det arbetet under vintern och på...
I dagens program om Gårdsinitiativet, där HKScan låter lantbrukare dela med sig av kunskap och data. Och I Danmark har man kommit längre med klimatcertifikat för lantbrukare med växtodling som...
I Lantbruksnytt torsdag berättar vi att danska Agreena hjälper lantbrukare att sälja klimatcertifikat och det kan ge betydande belopp per hektar. Varva utvecklar betestjänst för jordhälsa, vitaliserar jorden med värphöns.
Onsdagens program handlar om hur de svenska livsmedelsföretagen står inför en otroligt svår tid. Ekobot sålde slut på alla sina autonoma mekaniska radrensare, nu skall de bygga en helt ny...
Senaste inslagen
Fortsatt god lönsamhet inom mjölk, men det gäller att planera verksamheten noga.
Bra kalkyl för mellangrödsstödet
Odlare tror på fler svenska hasselnötter
Marknadssituationen i fokus under svenskt ordförandeskap
Soltech planerar solpark i Lyngby
Lyckad kampanj trots bakslag
Klimatförändringar, hållbarhet och villkor för försäkringar och lån
Svenska myndigheter tveksamma till virtuella stängsel
Risk för resistens i viss potatisbladmögel
Stora möjligheter med virtuellt stängsel
Årets leverantör nöt 2022
Bins pollen kan visa risk med växtskyddsmedel
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.