I dagens Lantbruksnytt handlar det om ett projekt på Aarhus Universitet där man testar tång i fodret för att minska metanavgången från mjölkkor och så blir det som vanligt en...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Charoliasföreningen arrangerade höstauktion för kvigor och Lantbruksnytt var med och så handlar dagens program om de ökade stölderna av GPS och annan elektronik ute på lantbruken.
Lantbruksnytt besöker tävlingen Rapsmästaren 2024 för att se hur höstens etablering blivit i de olika tävlingsparcellerna och så kommenterar en leverantör till Skånemejerier deras nya nya koncept Hållbara Gården.
I dagens program kommenterar Swedbank den senaste Lantbruksbarometern och ger sin syn på varför så många lantbrukare är negativa och så besöker vi Hushållningssällskapet som har ett projekt för att...
I dagens program berättar Grisföretagarnas ordförande om hur svenska grisbesättningar måste skydda sig mot smittor som ASF och redan nu vidta åtgärder och så tittar vi på valutakursen och hur...
För eko-odlare gör stödet för mellangrödor som kom förra året att det blir mer flexibelt att plocka in mellangrödor och få ersättning. Och svensk grisnäring står inför många utmaningar, antalet...
Veckan med Lantbruksnytt inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden där analytikerna börjat vackla kring vilket håll spannmålspriserna bör gå framöver.
Dagens program handlar om dispensansökan för att sprida gödsel efter sista spridningsdatum, något som är aktuellt efter en blöt sensommar och höst och så blir det som vanligt när det...
Senaste inslagen
Blomsterbönder behöver strategier för bättre lönsamhet
Gårdsvandring med fokus på miljö på mjölkgårdar
Nerkortad avskrivningstid på biogasanläggning
8,62 miljarder mer i räntor per år
Nya kontrollregler stjälper gårdsmejerister
Inhemska baljväxter på vallen
Gödningen skall säkras i EU
Halvvägs genom betkampanjen
Nominerade nyheter på Eima
Produktutveckling fortsätter för WellAgri naturliga gödselmedel
Ekologiska livsmedels mervärden väger upp priset
Självförsörjning mer än bara mat
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.