Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dag kan vi berätta att betkampanjen nu är slut för den här gången och året har präglats av smutsiga betor och låga sockerhalter. Och Skånemejerier byter färg på förpackningarna...
I dagens program träffar vi logistikföretaget Naturligt kött som vill göra leveranserna enklare och mer miljövänliga. Det blir också en rapport från danska Plantekongressen med fokus på traktorekonomi.
I dagens Lantbruksnytt rapporterar vi från danska Plantekongres. Och så fortsätter vi vår lilla serie om Renkavle. Idag får du tips om hur den ska bekämpas.
I dagens program pratar vi med Hushållningssällskapet om problematiken kring Renkavle. Och så besöker vi Bromölla Skrot och Containerservice som berättar om sin kalkprodukt.
I dagens program blir det fokus på minkar. Dagens gäst i Måndagsintervjun är Johan Dalén, vd för Svensk Mink.
Vilka grönsaker är trendigast hos konsumenten just nu, Lantbruksnytt pratar med Sydgrönts vd och så tittar vi på tekniken med mjölkning en gång per dygn, vilka lantbrukare passar det?
I dagens program besöker vi Bryla Jordbruk, ett företag där två lantbrukare gått samman med gott resultat och så tittar vi på möjligheterna att använda insekter i livsmedelsproduktionen.
Dagens program handlar bland annat om troliga förändringar inom fungicider för spannmålsodling vilka gör att lantbrukarna måste se över sin användning av dessa preparat. Och extern komprimering av balar, pressar...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Argo Tractors siktar på högre närvaro på den svenska marknaden
Danmark lär av Sverige
Elmia Lantbruk får gott betyg av Väderstad
Växande efterfrågan på matpumpor
Nya resultat från sortförsök i vårraps
Kubota ökar i Europa
Absolut tittar på uppkomsten från Väderstad Proceed
Lägre räntor ger framtidstro
Slangspridning till gödsel vanligt i Norge - kan även passa svenskt lantbruk
Tufft för dansk grisproduktion
Fruktrobot för effektivare fruktodling
Världspremiär för Reimes första lastkran
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.