I dagens Lantbruksnytt berättar vi om stort intresse för Hvilans snabbutbildning till lantbruksjobb och företag får gärna höra av sig i förebyggande syfte. EU-komissionen behöver göra mer för att rädda...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens Lantbruksnytt tar vi en titt på oljepriset. Det låga oljepriset kan snart vara historia. I Påskhelgen kom Opec och dess allierade överens om att minska produktionen av råolja...
Tillgången på växtskyddsmedel ser ut att bli god i Sverige under säsongen. Flera växtskyddsföretag har tidigarelagt beställningar för att säkerställa behoven. Och Rosenqvist Irrigation känner sig väl klädda för en...
Med PigScale vägs grisarna med kamera i taket och minskar arbetstiden i slaktsvinsbesättningarna och så behövs det fler som håller så kallade genbanksbesättningar för att bevara alla svenska lantrashöns.
Ny vecka med Lantbruksnytt innebär som brukligt en kort nyhetsuppdatering med start i en färsk rapport från spannmålsmarknaden.
På söndagar sammanfattar vi veckan med vårt långa svep. Du hittar alla inslag och program här på hemsidan.
Glad påsk! I dag handlar Lantbruksnytt om ett nytt projekt ska lyfta rybsen som gröda och då framför allt i norra Sverige. Vi har även med ovanliga lamm. En vanlig...
I långfredagens Lantbruksnytt berättar vi att Arla har många utmaningar i coronapandemins spår men hittills har de klarat att producera som planerat. Vi besöker Glada getens gårdsmejeri där det nu...
Senaste inslagen
Förhandla solcellsarrenden eller bygg själv
Foodhills siktar på god lönsamhet för sina odlare
Klimatbonus för mjölkgårdar som gör jobbet
Storslam för mässans största hondjur
Det svenska stallet går bättre än det danska
Minskad import av gris i Kina slår hårt mot Danmark
Arrendeavtalen för solceller på mark
Ökande intresse för Randex vagnar
50-fots skärbord ökade kapaciteten
Fågelinfluensan här för att stanna
eAutoPower redo för produktion
Solceller på mark intresserar fler
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.