Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Dagens program bjuder på mer nyheter från Borgeby fältmässa. Vi tittar på bland annat holländska maskinutställare och deras tekniska lösningar. Men vi rapporterar även om en besviken allians som inte...
I dagens program summerar vi första dagen av Borgeby Fältdagar. Bland annat kollar vi några av tekniknyheterna på mässan som är intressanta för den svenska marknaden.
I dagens program får vi en exklusiv visning av den berömda Gropen på Borgeby Fältdagar. Dessutom visar vi maskiner från Hardis visning i Danmark i förra veckan.
Det har blivit stor oro på marknaden sedan det står klart att Storbritannien lämnar EU, I dagens program intervjuar vi företrädare för slakterinäringen om hur de tror sig påverkas. Och...
I dagens program fortsätter vi vår rapportering om folkomröstningen i Storbritannien. Vi får tips från en bankchef vad du ska tänka på som lantbrukare i oroliga tider. Dessutom rapporterar vi...
I dagens program rapporterar vi om hur Storbritanniens utträde ur EU påverkar lantbrukarna. Dessutom har vi besökt Lilla Slätte ekodag där fokus låg på markvård.
I dagens program så rapporterar vi från Krones pressdag i Ungern i veckan. Dessutom berättar vi om ett unikt projekt i Jönköping där 18 betande får ska bekämpa Jättebjörnlokan.
Hej o välkomna till Lantbruksnytt. Idag besöker vi en av de äldsta lantbruksmaskintillverkarna som valt att satsa sig genom de tuffa tiderna. O mässäsongen är här och i nästa vecka...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Effektivt drag för stora lantbruk
Lantbruk kombinerat med spannmålshandel på Övraby gård
Metoder mot ogräs i hampa
Claas Arion 660 CMatic testad
Green Advisers nya AI-assistent Agda ska hjälpa lantbrukare
Sommarcafé i logen
Dataväxt presenterar teknik som ska underlätta för lantbrukare
Ranviks Trädgård testar hageltak över äppelodling
Turkiet med igen i Årets Traktor
Ny hjälpreda inför djurskyddskontroll
Politiken försvårar för New Hollands biogastraktorer
BASF transparent CO2 avtryck
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.
Inom 20 eller 30 år kommer jordbruket genomgå en perenn revolution. Det menar dagens måndagsgäst, Lennart Olsson, professor i hållbarhetsvetenskap vid Lunds universitet.
I dagens måndagsintervju ska vi höra SVA:s expert Oskar Nilsson berätta mer om den minskade antibiotikaförsäljningen för djuranvändning i EU.
I dagens program berättar vi bland annat att finsk sockerproduktion behöver fler odlare och att forskare erfar att USAs hamnar bombarderas med afrikansk svinpest.
Hur ska vi summera lantbruksåret 2019? Och vad väntar under 2020? Vi bjöd in LRF Konsults Christine Andersson för att reda ut några av frågetecknen i dagens måndagsintervju
Sveriges grisbönder har ett tufft år bakom sig med turbulens på marknaden och höga foderpriser. Christian Carlsson, som är ordförande för Skånes och Blekinges grisproducenter, vågar ändå se positivt på det kommande året. Hör mer i dagens måndagsintervju.
I dagens Lantbruksnytt får vi en nyhetsuppdatering men sedan blir det fokus på majs. Det är en gröda som blir allt vanligare på åkrarna i framför allt Sydsverige. En som vet allt om majsens fördelar, men också om majsens utmaningar, är Hans Thorell som började odla grödan redan på 70-talet.
Hasse Ripa har varit verksam inom lantbruksmaskinbranschen i flera decennier. I dag är han marknadschef för relativt nystartade Swedish Agro Machinery med huvudagenturen Claas. Hur går det för Swedish Agro Machinery?