Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program berättar Grisföretagarnas ordförande om hur svenska grisbesättningar måste skydda sig mot smittor som ASF och redan nu vidta åtgärder och så tittar vi på valutakursen och hur...
För eko-odlare gör stödet för mellangrödor som kom förra året att det blir mer flexibelt att plocka in mellangrödor och få ersättning. Och svensk grisnäring står inför många utmaningar, antalet...
Veckan med Lantbruksnytt inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden där analytikerna börjat vackla kring vilket håll spannmålspriserna bör gå framöver.
Dagens program handlar om dispensansökan för att sprida gödsel efter sista spridningsdatum, något som är aktuellt efter en blöt sensommar och höst och så blir det som vanligt när det...
EU:s nya djurskyddslagstiftning drar ut på tiden och i Sveriges riksdag debatterades det i veckan vad som kan ske i Sverige under denna utdragna process och så handlar dagens program...
I går kväll kom en USDA-rapport för oktober och i dagens program låter vi Lantmännens spannmålschef Mikael Jeppsson kommentera den och så går vi långt under marken för att se...
Staketet runt Fagerstazonen har börjat byggas nu. Lantbruksnytt rapporterar från första stolpen som slås ner och så tittar vi på möjligheten att använda betblast till biogasproduktion.
McCormick har inte sålt en enda traktor i Sverige i år men genom stora satsningar på teknikutveckling hoppas man ändra på det. Och Agricam vill fasa ut whiteboarden från svenska...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Lantbrukets dag i Riksdagen 2024
Rådgivarens syn på generationsväxlingen
Förbered er inför generationsväxlingen
Blanda och utfodra samtidigt
Nya 5M visas upp
Frågor kring bevattning ökar: ”En lång process”
Liten kompakt spannmålsrens
Ökat intresse för Naturbruksgymnasiet Kalmar
Mycket nytt från Bargam
Fyra nyheter från Krone
Evers vallmaskiner luftar jorden
Exakt koll på kon med AI
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.