I dagens program handlar det om att miljöarbete och budgetunderskott gör att gymnasieeleverna i Karlskoga och Degerfors får klara sig utan mjölken till maten. Vi får också veta mer om...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Störst skörd ger inte alltid störst vinst. I dagens program tittar vi återigen på Rapsmästaren 2020 men nu ur ett ekonomiskt perspektiv.
I dagens Lantbruksnytt har vi träffat LRF och pratat om EU:s nya jordbruksbudget. Den kommer att innebära förändringar. Enligt LRF är det både på ont och gott.
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om ett nytt utbrott av fågelinfluensa och brist på veterinärer som kanske inte är en brist ändå.
Dags för en ny vecka med Lantbruksnytt. I dagens rapport från spannmålsmarknaden kan vi konstatera att det är fortsatt uppåt på de internationella spannmålsbörserna.
I dagens program, EU:s djurvälfärdsmärkning har fått motstånd, vi sammanfattar också veckans viktigaste nyheter i vårt svep.
I dagens program gör vi återbesök hos lantbrukare Peter Andersen i skånska Tomelilla, en relativt ny potatisodlare till Lyckeby som ökade sin odling med över 60 procent till 2020. Och...
Gott nytt 2021! I årets första program berättar vi om att det kan finnas en ljusning för ekomjölken. Arla har planer på export.
Senaste inslagen
Steyr kommer med ny serie traktorer
Stora renoveringar på Hushållningssällskapets gymnasieskola
Uppdaterad gräspickup från New Holland
LRF är kritiska till Marcosuravtalet
Glöggföretaget Saturnus i god tillväxt
Lantmännen ger råd till växtodlare
Julgransupplevelse säljer bäst
Bra flyt i betkampanjen
Saffransroboten som skall revolutionera lantbruket
Styrräntan bör fortsätta ner
Euromilk Rino slår konkurrenterna på fingrarna
Beredskapssatsningar kan ge stöd för investeringar
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.