ANNONS

50 nya medarbetare till Orkla

I dagarna drar Orkla i Eslöv igång rekryteringen av medarbetare för årets gurksäsong. I år ska 50 säsongsarbetare anställas på Orkla Foods Sveriges största livsmedelsanläggning som ligger i Eslöv. Det rör sig framför allt om livsmedelsoperatörer men även truckförare.

Gurksäsongen i Sverige är kort, på några få veckor under sommaren skördas och läggs hela årets konsumtion av olika former av inlagd gurka. Så mycket som 9 000 ton gurkprodukter ska tillagas på cirka 10 veckor.

– Allt i hela gurkkedjan, förutom själva odlingen, sker inom 24 timmar, från plockning till färdigpackad produkt. Lägg därtill att skördesäsongen bara är ett par månader, så förstår vem som helst att det är en oerhört intensiv period här i Eslöv där vi sedan 30-talet tillagar majoriteten av all inlagd gurka som vi äter i Sverige, säger Stefan Olofsson, fabrikschef på Orkla Eslöv.

Nu startar därför Orkla i Eslöv sin stora säsongsrekrytering av medarbetare där man i år rekryterar fler än på många år, cirka 50 medarbetare.

– Stämningen här på Orkla i Eslöv på sommaren är speciell, vi går in i högsäsong när andra går på semester, och det skapas en härlig teamkänsla med många nya kollegor. Att jobba här under gurksäsongen är en bra möjlighet att få arbetslivserfarenhet, säger Stefan Olofsson.

Företaget ser gärna att sökande har tidigare erfarenhet av livsmedelsindustrin, men söker även medarbetare som kanske kommer direkt från gymnasieutbildning och som är intresserade av livsmedelsbranschen.

Om Orkla Eslöv och gurkinläggning
I Eslöv har livsmedelsföretaget Orkla Foods Sverige sin största anläggning för livsmedelsproduktion, där tillagas framför allt färdigmat, växtbaserat och olika former av frysta och inlagda grönsaker för varumärken som Felix och Anamma. Mer än 90 procent av den mat som Orkla säljer i Sverige produceras i Sverige.

Det finns en lång tradition av just gurkinläggning i Eslöv. Under tidigt 1870-tal började en liten fabrik i Eslöv att tillverka ättikssprit, som hushållen kunde använda för att lägga in sina egna gurkor och rödbetor. När Herbert Felix kom till Sverige på 1930-talet från Tjeckoslovakien, lades grunden till ett av Sveriges största varumärken inom livsmedel – Felix. Herbert hade redan då passion och idéer kring framtidens mat, och 1939 började han tillsammans med ättiksfabriken tillverka färdiginlagda gurkor.

Över 80 år senare, lägger vi fortfarande in gurkor i Eslöv och Orklas anläggning där är en av Europas störstaför inläggning av konserverade grönsaker.

Relaterade artiklar