ANNONS

Demontering för export

De drog igång verksamheten i en tid då marknaden ropade efter begagnade reservdelar till anläggningsmaskiner. Nu, så här ett halvår efter starten, kan det konstateras, det blev en drömstart för demonteringsanläggningen i Eskilstuna.

Det var i våras som den nya demonteringsanläggningen slog upp dörrarna. En anläggning där Swecon köper och demonterar Volvomaskiner, sparar delar som kan säljas och skickar iväg resten till återvinning. Idén dök upp när man insåg att det fanns ett stort behov av prisvärda alternativ till nya originaldelar.
Det har gått ett halvår sedan starten och Jan Kihlstenius, chef för begagnade reservdelar, konstaterar att det blev precis så bra som man hade hoppats på. – Det har gått över förväntan på alla sätt. Vi har lyckats köpa in 45 maskiner, de har rullat in i en strid ström och vi har redan lyckats få isär hälften. I dagsläget har det genererat drygt 2 500 reservdelar, förklarar han och fortsätter
Målet är att få isär så många olika maskiner som möjligt så att man bygger upp ett brett reservdelslager.
Försäljningen av reservdelarna sker över reservdelsdisken i Swecons anläggningar runt om i landet. Och intresset för begagnade reservdelar är stort, både bland de kunder som vill sälja sina maskiner och bland dem som letar efter reservdelar.
– Vi har till och med fått förfrågningar från andra länder. Ryktet om att vi har startat har verkligen nått ut, menar Jan Kihlstenius och passar på att lovorda projektgruppen hos Swecon.
– Innan man sätter igång med något sådant här så är det svårt att förutse hur det ska gå och man får nästan räkna med att stöta på patrull, men allt har rullat på riktigt bra. Det är väldigt bra planerat.
Framöver handlar det om att se över exportsidan och att knyta kontakter med Volvoanläggningar i andra länder, förklarar Jan Kihlstenius.
– Vi hade verkligen inte räknat med att det skulle bli aktuellt i ett så här tidigt skede men de är på och vill verkligen handla och då säger vi inte nej.

SWEcon demontering Eskilstuna

SWEcon demontering Eskilstuna

Relaterade artiklar