ANNONS

Enklare förredskap för plöjare

Väderstad introducerar det nya förredskapet Crossboard Heavy till de stora Rapiderna 400-800S och RDA 600 – 800C. Fördelarna med Compact Rapid är ett lägre dragkraftsbehov, en kompakt Rapid som är smidig att köra i fält och i trafik och ett lägre pris.
Johan Orrenius Vice-VD på Väderstad-Verken säger att när förredskapet Crossboard Heavy lanserades till de mindre modellerna för ett år sedan blev det en snabb succé. Just därför satsar nu Väderstad på Crossboard Heavy även till större Rapider.
– Förredskapet Crossboard Heavy är idealisk för de lantbrukare som i huvudsak plöjer efter skörd, där behovet av bearbetning med ett System Disc förredskap inte är nödvändigt, säger Johan Orrenius Vice-VD på Väderstad-Verken.
Fördelen är det minskade dragkraftsbehovet då maskinen kräver tio procent lägre effekt i jämförelse med samma maskin som är utrustad med System Disc och Crossboard. Detta betyder att en sex meters Rapid A 600S kan dras med 160 – 180 hästkrafter beroende på jordart.
En maskin som är utrustad med Crossboard Heavy blir väldigt smidig att köra. Totallängden på maskinen kortas ca 20 procent vilket gör den kompakt och följsam i såväl fält som i trafik.
Även priset på maskinen med Crossboard Heavy tilltalar. Maskinen blir ca tio procent billigare jämfört med System Disc förredskap.
Crossboard Heavy finns till försäljning från nyåret 2012.

Relaterade artiklar