ANNONS

Med föraren i fokus i skördaren

Att en skördare måste vara en attraktiv arbetsplats är självklart för att skapa förutsättningar för långsiktigt hållbar produktion. Komatsu Forests nya skördarserie sätter föraren i centrum och tar komforten till nya höjder.

Komfort handlar givetvis om god hyttmiljö som exempelvis sikt, ljud, ljus, luft, arbetsställning och möjligheter att kommunicera. Men lika viktigt är maskinens stabilitet som är avgörande för om föraren ska kunna bibehålla produktiviteten timme efter timme oavsett hur terrängen ser ut.

Den goda stabiliteten bygger på det väl beprövade konceptet med en pendelaxel som i kombination med hyttens tiltcylindrar ger stabilitet, såväl när kranen jobbar i sina ytterlägen som vid förflyttning. Tillsammans med den automatiskt nivellerande hytten är skördarna mycket stabila. Till alla nya skördare finns också möjlighet att välja till hyttfjädringen Komatsu Autolev Advanced som har en teknik lika enkel som genial. Hyttfjädringen är hydraulisk och funktionerna styrs av MaxiXplorer. Resultatet blir en effektiv dämpning av hårda smällar.

När det gäller komforten i hytten finns det många detaljer på de nya skördarna som tillsammans skapar en långsiktigt hållbar arbetsmiljö. Hytten är rymlig på alla ledder där en ergonomiskt utformad stol enkelt kan svängas runt i 180 grader. Ett högt luftflöde skapar rätt inneklimat och sikten är bra såväl uppåt som nedåt genom att framrutan har helt ny design. Hytten kan utrustas med flera olika spakalternativ. Spakarna sitter monterade i nyutvecklade paletter varifrån de flesta av maskinens funktioner kan manövreras. Den klassiska EME-spaken har fått en ny utformning för att möjliggöra körning med sekvensstyrning.

För att enkelt kunna kommunicera till och från maskinen finns en centralt placerad mediahubb, MediaZone, med USB-anslutningar, 3,5 mm stereoanslutningar, bluetooth och handsfree.

Skördarna kommer att finnas på plats i Komatsu Forests monter under Skogsnolia 11-13 juni i Umeå. Där kommer Komatsu Forest också att bland annat premiärvisa ett helt nytt aggregat, det nya service- och underhållssystemet ProAct 2.0 samt fleetmanagement-systemet MaxiFleet.chbw92qhh8pwly8hk5tw

Relaterade artiklar