ANNONS

Fortsatt svagt resultat för Abelco

Abelcoo Nordic redovisar en förlust på 910 000 kronor för perioden 1 januari till 31 mars 2015, att jämföras med minus 1,59 miljoner kronor för samma period 2014. Omsättningen uppgick tilll 3,95 miljoner kronor för årets första kvartal.
Styrelsen fär Abelco rapporterar följande väsentliga händelser.
Intresset från marknaden har varit större än motsvarande period föregående år, vi har ökat intäkterna mot samma period frg år med 35% och i kombination med minskade kostnader framför allt bestående av minskade personalkostnader givit en resultatförbättring med 42% mot samma period frg år. Dollarkurs och ökade marknadsaktiviteter har påverkat bruttomarginalen negativt med 2% jämfört med samma period.

Vi har prioriterat lageromsättning och måste vänja och anpassa organisationen med en lägre bruttomarginal, dels på grund av marknaden samt att det är högst sannolikt att kronan kommer hållas låg (mot dollarn) och hålls på sådan nivå ett bra tag framöver.

Abelco har under kvartal medverkat vid två mässor en i Malmö samt en i Lidköping. Vi har rekryterat ny säljare med fokus på stockholmsregionen som startade nu 1 april.

Väsentliga händelser efter perioden

April och fram till mitten av Maj har inletts med näst identiskt utfall på försäljning som frg år.
Vi måste komma tillbaka i linje med liknande utvecklingstal som vi hade i kvartal 1 på försäljningssidan. Så nu i slutet av maj och början av juni kommer fokus att ligga på händelserna och utvecklingen kring nedan nämnda utställning. Vi har ett bra upplägg, utbud och indikationer från marknaden och branschen är ändå positiva så vi ser fram emot årets stora händelse.

Vi kommer ställa ut på Maskin Expo i Stockholm 28-30 Maj, vilken historiskt är en viktig och betydelsefull marknadsaktivitet för oss. Vi har ca 600 kvm yta och ett 10-tal maskiner samt skopor, avvägningsinstrument och grävsystem med oss på plats. Maskinerna går att få provköra på mässans provkörningsområden. Detta gör att vi har en nästintill komplett handelsplats så som när vi är hemma i Bovallstrand.

Relaterade artiklar