Karlskoga laddar för årets stora skogsmässa
Förväntningarna på Sveriges största skogsmässa 2016 är höga. Såväl från utställare som från skogsintresserade runt om i hela landet. SkogsMaskindagarna i Karlskoga den 3-4 juni erbjuder besökarna en unik bredd bland utställarna med de flesta tunga namnen på plats. Mellan sju- och tiotusen personer förväntas komma. När mindre än två månader kvar till årets mässa är hela 185 företag klara som utställare. Premiärårets utställarsiffra är därför redan passerad med marginal. Och ytterligare utställare är på gång!
Unikt för SkogsMaskindagarna är den stora bredden med utställare inom såväl skogsbruk som skogstransport.
Dessutom genomförs mässan inte som brukligt ute i skogen, utan på Karlskoga flygplats. Något som enligt arrangören Looping Event AB ger ett osedvanligt smidigt och lättöverskådligt mässområde.
Idén med att samla både skogsbruk och transport slog väl ut premiären 2014. I år är mässan dessutom ännu starkare med flera nya tunga namn bland utställarna inom båda segmenten. Det säger projektledaren Sten Lilja på Looping Event AB.
Renodlad branschmässa
SkogsMaskindagarna förväntas locka besökare från hela Sverige. Geografiskt ligger Karlskoga väl till för väldigt många och en titt på utställarförteckningen skvallrar om att intresset kommer att vara stort. Ponsse, Rottne, Ecolog, Volvo, MAN, Lantmännen Maskin, Epsilon, Hiab, Bruks, Malwa och Vimek är bara några av alla välkända namn bland utställarna.
SkogsMaskindagarna är en renodlad branschmässa med en hög kvalitet bland utställarna. Besökarna ska veta att mässan är väl värd att besöka och något man kan åka långt för, menar Sten Lilja.
Camping för besökare
Någonstans mellan sju- och tiotusen besökare beräknas komma under de två dagarna. Premiärårets småstrul med bilköer in till mässan ska vara löst och allt utlovas flyta på bra.
En nyhet är den tillfälliga husbils- och husvagnscampingen som upprättas i direkt anslutning till mässan.
Det är allt fler som har husbil. Därför erbjuder vi i år även en liten camping med tillgång till såväl el, vatten som toaletter. Det ger besökarna ytterligare en möjlighet att ha trevligt och träffa och få snacka med likasinnade skogintresserade människor från hela landet, säger Sten Lilja.