ANNONS

Kverneland får ny design

Det är på årets Sima i Paris som Kubotaägda Kverneland visar upp sina maskiner med nya logotyper för första gången. Det handlar om ett modernt snitt i grått, ackompanjerat av vitt och grönt, som gör entré på samtliga av märkets produkter.

I år är även året då normännens yngsta plogmodell i-Plough gör entré i Sverige. Det är en Isobus-komatibel plog, vilket innebär att man styr alla funktioner från en medföljande monitor, alternativt från traktorns egen skärm. Det ger snabbare arbete ute i fält, men också enklare tillkoppling eftersom plogens vinkel också justeras från kontrollterminalen.

Helt nytt för serien är ett tillval om bandställ, vilket ökar bärigheten och dessutom gör att man kan plöja närmre fältkanter. I-Plough kommer med fem eller sex plogkroppar, där den största har fällbart torn och därmed kan rulla på landhjulet i transport.

I jämförelse med gamla välkända ES-plogen handlar det även om ytterligare 10cm högre åshöjd, för ökad genomsläpplighet i moderna växtföljder med exemeplvis majs och mellangrödor.

Den föregående logotypen för Kverneland.

Relaterade artiklar