ANNONS

Liten smidig traktor för största flexibilitet

Nya Massey Ferguson 3709 AL är en motorstark maskin med kompakta mått. Den passar perfekt i trånga utrymmen och även där underlaget lutar.

Massey Ferguson 3700-serien finns i flera olika utföranden och kan därmed passa många olika arbeten. Gemensamt för dem alla är att traktorn är kort, smal och låg och tar sig därmed fram där det är trångt. Trots de kompakta måtten har den stor effekt och även rejält hydraulikflöde.
Ska traktorn köras i backig terräng finns en lågbyggd hytt som tillval för ökad stabilitet. Då blir inte hyttgolvet plant vilket de flesta förare önskar.
Serien spänner från 75 till 95 hästkrafter i tre modeller, 3707, 3708 och 3709.
Provkörningen av traktorn visar på en mycket trevlig arbetsplats med reglagen bra placerade och lättarbetade, god sikt genom stora rutor samt stark motor i kombination med effektiv transmission.
Transmissionen är en semipowershift med tre grupper, fyra huvudväxlar och en tvåstegs powershift. Med knappar i växelspakarna slipper föraren trampa på kopplingen vid växling. Med en spak till vänster om ratten skiftas mellan fram och back och med ett vred kan aggressiviteten för denna växling ställas in. Hydraulikpumpen ger maximalt 125 liter per minut och traktorn kan ha dubbelverkande uttag i fronten, på mitten och där bak.
Bränsletanken räcker för att traktorn ska kunna arbete under full belastning i 10 timmar.
Traktorn kan beställas med frontlyft och fronthydraulik från fabrik.
Från och med nästa år finns Massey Ferguson 3700-serien med framaxelfjädring som tillval men hyttfjädring finns inte.

Nya Massey Ferguson 3709 AL har kompakta mått men utmärkt prestanda.

Luftfjädrad förarstol finns redan nu som extrautrustning.
Traktorn är endast 2,44 meter hög och har en hjulbas på 2 156 millimeter. Den låga tyngdpunkten medför att den klarar sidolutningar på 18° och  30° uppför/nerför.
Sammanfattningsvis kan man konstatera att denna traktorserie passar kunder som  behöver prestanda och komfort men önskar komma fram där det är trångt och även lutar. Det kan vara med en snöplog eller en vagn med kran.

Massey Ferguson 3709 AL

Motor:       Fyrcylindrig Agco Power på 3,4 liter och 70 kW (95 hk) maxeffekt och max vridmoment 385 Nm.

Transmission:             24/12

Däck:        520/65R20 fram och 540/65R30 bak

Bränsletank:               105 liter

Lyftkapacitet:             3 000 kg

Max hydraulflöde:      125 l/min

Max hydraultryck:      200 bar

Yttre hydraulik:          4 dubbelverkande uttag bak

Vikt:         3 000 kg (utan vikter)
Kraftuttag: 540 rpm

 

Relaterade artiklar