ANNONS

Med hytten med i lyftet

Den nya Fendt Cargo T740 teleskoplastaren har en lyfthöjd på 7,70 m och en lyftkapacitet på 4 t i klassen 6 till 8 m arbetshöjd. Med denna kompakta modell går Fendt framåt med volymsegmentet som upptar mer än 80 procent av den europeiska marknaden för teleskoplastare.

Den smidiga och effektiva maskinen är hemma i medelstora blandade verksamheter. Teleskoplastaren kombinerar en arbetshöjd på upp till 7,70 m med hög brytkraft, exakt kontroll och en sikthöjd på över fyra meter. Till exempel kan Fendt Cargo T740 användas för ett brett spektrum av jordbruksarbeten som hantering av halm, transport, utfodring eller silotömning.

Fendt Cargo T740 erbjuder unik körkomfort med den nya generationen av Fendt TopViewCab lyftbur med vibrationsdämpning. Hytten kan höjas till en ögonhöjd av 4,10 m och möjliggör därmed direkt sikt i trailers eller matarblandare under lastningen. Vid manövrering ökar den obegränsade sikten över fordonet och hela arbetsytan säkerheten. Det genomgående böjda främre fönstret från taket till golvet täcks inte av en instrumentbräda. Detta ger förare den bästa sikten upp och ner. Detta underlättar bland annat lagringen av halmbalar. En integrerad rullgardin skyddar mot direkt solljus. Det genomgående sidofönstret säkerställer optimal sikt för redskapen, bommen och omgivningen.

Den oscillerande kontrollkonsolen är integrerad på höger sida av förarsätet och tillåter maximal driftprecision oavsett driftsmiljö. Färgen på manöverknapparna motsvarar Fendts logik, så att användarna snabbt hittar rätt. Dessutom optimerades joystickens ergonomi och funktioner.

Om samma hyttposition upprepade gånger krävs för arbetsoperationer kan denna position lagras via minnesfunktionen. Förare kan alltså till exempel bestämma den maximala hytthöjden för stallingång och återkalla den upprepade gånger. När funktionen är aktiverad lyfter hytten upp till lagrad höjd.

Som standard är Fendt Cargo T740 utrustad med en värmare för bakrutan, detta säkerställer fri sikt även kalla dagar. Luftkonditionering säkerställer behagliga temperaturer på sommaren. Sju olika förvaringsmöjligheter skapar förvaringsutrymme.
Fendt Cargo T740 kombinerar lastprestanda och lyfthöjd med manövrerbarhet och en kompakt design. Med en svängradie på 4,15 m fungerar även växlingen med minimalt utrymme.
Lyftarmen på Fendt Cargo T740 är designad för en maximal lastkapacitet på 4 ton. Den robusta armen centreras av bommens bikakeform. För optimal kraftöverföring är den monterad centralt på fordonet.

På grund av sin Z-kinematik uppnår Fendt Cargo T740 en brytkraft på 65 kN på skopan. En effekt jämförbar med en hjullastare. Att lasta fast gödsel eller ta bort material från silon är därför inga problem för Fendt teleskoplastare.

Den exakta och effektiva arbetshydrauliken med en flödeskapacitet på 170 l/min möjliggör en känslig kontroll av alla hydrauliska funktioner inklusive lyftarmen och hytten.

Den 4-cylindriga Cummins-motorn med 136 hk uppfyller den europeiska avgasstandarden Steg V med en dieseloxidationskatalytisk omvandlare (DOC), ett dieselpartikelfilter (DPF) och selektiv katalytisk reduktion (SCR).

Standardhastigheten är 20 km/h. Som tillval är hastigheter på 30 eller 40 km/h också möjliga, så att Fendt Cargo T740 även kan användas i transporter.

Tekniska specifikationer: Fendt Cargo T740:

Maskinvikt: 9,4 t
Maximal lastkapacitet: 4 t
Max: Lyfthöjd: 7,70 m
Max. Lastkapacitet vid max. höjd: 2,6 t
Max. Lastkapacitet vid max. utskjut: 1,7 ton
Brytkraft vid skopan: 65 kN
Hydraulflöde: 170 l/min (arbetstryck: 300 bar)

Relaterade artiklar