ANNONS

Ny teleskoplastare från JCB

JCB teleskoplastare har utökats med introduktionen av mellanklassen 538-70 för att ge lantbrukare och andra användare ännu fler valmöjligheter i ett redan omfattande utbud av prestanda, funktioner och specifikationer.

538-70 är en äkta sju meter lång maskin som passar in i Loadall Series III-serien med 3 800 kg maximal lyftkapacitet och 7,01 m lyfthöjd, vilket placerar den mellan de nuvarande 532-70 och 542-70-modellerna.

Vid 3 000 till 3 800 kg är lyftprestandan särskilt stark i 4-6 m lastning-i-höjd-zonen som är kritisk för bulklastning av spannmål i lastbilar och ensilage i dietmatare; och det finns 2 500 till 2 750 kg kapacitet tillgänglig i full höjd, beroende på version.

Liksom alla mellanklassmaskiner i Loadall-serien finns den nya 538-70 med ett urval av fyra olika transmissioner, tre uteffekter och tre standardfunktioner och specifikationsnivåer.

Tillsammans med en omfattande tillvalslista har köpare en oöverträffad möjlighet att välja det maskinpaket som bäst passar deras applikationer och budget.

Loadall 538-70 AGRI-varianten kommer med JCB:s Torque Lock 4-växellåda, med momentomvandlarlåsning i fjärde växeln för krafteffektiv direktkörning på vägen, kopplad till en 109hk (81kW) version av den Steg V-utsläppskompatibla JCB DieselMAX 448 motor.

AGRI Super har 130 hk (97 kW) från denna motor och en vanlig fyrväxlad Powershift som bastransmissionsinstallation; men tillsammans med 150 hk AGRI Xtra finns den även med sexväxlad autoväxling med automatiska och manuella växlingslägen förutom momentomvandlarlåsning i de två översta växlarna.

AGRI Super och AGRI Xtra kan också fås med DualTech VT, den unika JCB-transmissionen som kombinerar de bästa egenskaperna hos hydrostatiska och powershift-drivningar i en enhet.

Som den ultimata teleskoplastarväxellådan ger DualTech VT precisionskontroll med långsam hastighet för lastning och andra hanteringsuppgifter, och direktdriven automatisk powershift utan en vridmomentomvandlare för högpresterande, bränsleeffektiva fält- och vägresor över 19 km/h.

Växling mellan de två elementen utförs sömlöst utan någon operatörsinblandning; men operatörsvalda “power” och bränslebesparande “eco”-lägen är tillgängliga för att passa olika applikationer, och powershift-valet kan begränsas för fältarbete.

Transmissionens Flexi-läge tillåter att ett fast motorvarvtal ställs in för optimal hydraulisk prestanda där endast transmissionen sedan reagerar på gaspedalen – idealiskt för konsekvent lastprestanda och för att använda hydrauliskt drivna redskap som sopmaskiner, matningsskopor och halmblåsare.

Dessutom ger DualTech VT permanent fyrhjulsdrift inom det hydrostatiska transmissionselementets hastighetsområde för maximal dragkraft på fältet och på gården; fyrhjulsdrift på heltid för höghastighetsarbete på väg som snöplogning när maximal dragkraft behövs; och automatisk växling till bakhjulsdrift endast för optimal bogserprestanda samtidigt som däckslitaget minimeras.

I alla varianter inkluderar den höga standardutrustningen automatisk hjulinställning när man växlar mellan de tre styrlägena, och en automatisk reverserande kylfläkt som blåser damm och skräp från luftintagsgallret.

Det lastavkännande hydraulsystemet på 140 liter/min inkluderar gravitationsregenerering av olja för in- och sänkning för att få ner bommen snabbt men under full kontroll, och automatisk Smooth Ride bomfjädring är standard på alla utom AGRI-versionerna där den är ett val.

JCB:s omfattande LiveLink-telematiklösning är också en del av standardpaketet, som tillhandahåller omfattande maskindata, proaktiv felidentifiering, snabb serviceplanering och maskinplacering och säkerhetsfunktioner.

Och som med alla JCB Loadall Series III teleskoplastare, börjar förarna av den nya 538-70 arbeta i den avancerade Command Plus-hytten med dess ultratysta ljudnivåer, fantastiska sikt runt om och uppåt, skjutbart “minne”-styrning kolumn och generös förvaring.

Relaterade artiklar