Semifinalisterna utvalda i tävlingen Arla Guldko 2025
Nu har semifinalisterna utsetts i Arla Guldko 2025 i tävlingskategorierna Bästa matglädjeförskola, Bästa matglädjeskola, Årets frukostlyft samt Bästa seniormatglädje. Den prestigefyllda tävlingen firar 25 år i år. Syftet är att sätta ljus på vardagshjältarna som lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje.
Nästa steg i tävlingen är jurygruppernas fortsatta arbete med att utse tre finalister i respektive kategori. Vinnarna koras slutligen vid den stora finalen den 12 maj 2025.
– År efter år har vi imponerats av all den kunskap och det stora engagemang som finns i våra offentliga kök. Våra semifinalister skapar fantastiska måltidsupplevelser som innehåller lika stor del god och vällagad mat som varmt bemötande och omtanke av sina gästar. De är verkligen sanna vardagshjältar som är värda att uppmärksammas och lyftas, säger Erica Elfving, projektledare för Arla Guldko.
Varje dag serveras cirka tre miljoner måltider i vård, skola och omsorg i Sverige. Genom Arla Guldko vill Arla inspirera, engagera och sätta ljus på eldsjälar i offentliga kök som lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Tävlingen lyfter bland annat unika sätt att jobba med kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och måltidspedagogik. Arla har arrangerat tävlingen sedan år 2000.
Arla Guldko omfattar fyra kategorier: Bästa matglädjeförskola, Bästa matglädjeskola, Årets frukostlyft och Bästa seniormatglädje. Alla offentliga kök kan delta i tävlingen som förskolor, skolor och äldreboenden samt de som arbetar inom dessa verksamheter. I Arla Guldko finns också utmärkelsen Årets Guldstjärna som delas ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket.