ANNONS

Snabb koppling

Multi-X, en serie lätthanterliga multikopplingar – som utvecklats för att uppfylla och överträffa kraven för även de mest krävande mobila hydraulapplikationerna och som gör det möjligt att ansluta flera hydraulledningar i ett enda moment.
Med lanseringen av Multi-X kan CEJN nu erbjuda innovativa högkvalitativa multikopplingslösningar för mobila hydraulapplikationer. Multi-X-kopplingen är mycket enkel att använda och ger högsta prestanda och säker användning.
Utvecklad för flexibilitet och prestanda
Den unika designen som sätter användaren i centrum har resulterat i hög flexibilitet, hög prestanda, enkel installation och problemfri drift. Stilleståndstiden för att byta verktyg minimeras, hydraulledningarna kan kopplas i och ur med resttryck och arbetstrycket är upp till 35 MPa. Risken för felkoppling elimineras, vilket sparar tid och säkerställer att alla tillbehör fungerar som de ska.
Flexibilitet var ett nyckelord när Multi-X utvecklades. Eftersom det finns så många olika mobila hydraulapplikationer finns Multi-X i många olika utföranden och storlekar och de båda plattorna kan både fungera som fast del och utrustas med ett elektriskt kontaktdon.
Högt arbetstryck är ett kännetecken för CEJNs produkter och därför är det ingen överraskning att arbetstrycket för Multi-X är upp till 35 MPa.
Att in- och urkoppling är möjligt under resttryck är en annan viktig funktion som bidrar till förbättrad prestanda och minimerar stilleståndstiden.
När Multi-X utvecklades låg fokus på ergonomi och effektivitet.  Ett av kraven var enhandsmanövrering för att underlätta för användaren. Lösningen blev det ergonomiska handtaget som är placerat vinkelrätt mot hydraulledningarna, både för säkerhetens skull och för att riktigt snabbt kunna göra flera anslutningar. Och genom att förse Multi-X med CEJNs tryckeliminerande nipplar blev in- och urkopplingen ännu smidigare, eftersom det är möjligt att manövrera Multi-X under högt resttryck. Slutligen underlättas användningen genom att WEO Plug-in är standardkoppling. Det gör installationen enkel och snabbar upp slangbytena.
Sammantaget erbjuder CEJN Multi-X många innovativa lösningar kombinerade i en multikoppling som är mycket enkel att använda.

Specifikationer
-Max. arbetstryck 35 MPa, 350 bar
-Min. sprängtryck 120 MPa, 1200 bar
-Temperaturområde-30°Ctill +100°C
-Material kopplingsplatta  förzinkat stål, anodiserad aluminium, zink, mässing
-Material, nippelplatta förzinkat stål, anodiserad aluminium, mässing
-Material, tätning Nitril (NBR)
-Sex standardutföranden som motsvarar de vanligast användningsområdena: storlekar från DN 10 till DN 19 med två eller fyra anslutningar på varje platta
-Valfri del av systemet kan användas som fast del utan att prestandan påverkas
-Alla plattor kan utrustas med ett elektriskt kontaktdon
-Använd ett arbetstryck på upp till 35 MPa på hälften av anslutningarna samtidigt. Använd resten av anslutningarna som returledningar med ett maximalt tryck på 5 MPa
-Enheterna kan anslutas under resttryck:

Resttryck på upp till 35 MPa, 350 bar, på nippelsidan och tank på kopplingssidan
Resttryck på upp till 25 MPa, 250 bar, på kopplingssidan och tank på nippelsidan
Upp till 25 MPa, 250 bar, resttryck på nippelsidan och 1 MPa, 10 bar, returtryck på kopplingssidan
-WEO Plug-in som standard, med självjusterande slangkopplingar för lång livslängd på slangen och minimal stilleståndstid vid slangbyte
-Ett ergonomiskt handtag med en låsknapp som förhindrar oavsiktlig isärkoppling är placerat vinkelrätt mot hydraulledningarna för att skydda användarens händer
-Utrustad med tryckeliminerande nipplar som gör att systemet enkelt kan kopplas ihop även vid högt resttryck

Relaterade artiklar