I lördagens program handlar det om hur en liten del av den ekologiska premien i butik hamnar hos svenska producenter och att vanligaste Klimatkliv-åtgärden för lantbruk är att byta ut...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Svenska Väderstad har siktet inställd på USA och lantbrukare på Bjärehalvön satsar på svenskodlade rädisor. Det är innehållet i fredagens Lantbruksnytt.
Vi tittar på betesdrift med fållor. Med rätt vallgröda och ständig rotation är sommarbete för mjölkkor lönsamt. Vallskörden i landet är dock något försenad på grund av kylan i april...
Mjölkpriset är det högsta genom tiderna, i dagens program besöker vi en mjölkgård utanför Hässleholm. Vi tar oss därifrån vidare till Lantmännens växtförädling för att se cykeln i fält.
Intresset att odla majs ökar. i dagens program några viktiga saker att tänka på i den odlingen. Och så visar en SLU-studie att produktionen av framförallt kyckling och gris kommer...
Vi inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program rapporterar vi om en större lantbruksmässa som trots pandemi arrangerats i Europa under våren och så blir det en nyhetssammanfattning från veckan.
Fredagens Lantbruksnytt innehåller bland annat vallförsök med Timac Agro och kornfluga i vetefälten.
Senaste inslagen
Fruktrobot för effektivare fruktodling
Världspremiär för Reimes första lastkran
Efterfrågan på sena majssorter testas av Lantmännen
Lantbruksministern uttryckte stolthet för svenskt lantbruk på Elmia
Vita Falls kviga bästa Charolais på Elmia Lantbruk
Mer betesdjur utan beteskrav
Mer betalt hos Skånemejerier
Höga förväntningar på Elmia
Alböke Gård är nöjd med Arlas poängsystem
Ny täckdikningsplog från Drain Forze och Dataväxt
Massey Ferguson pratar precisionsodling på Elmia
Arla fortsatt nöjda över poängsystem för hållbarhet
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.