Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Lantmännen tror risken är större för att foderpriserna ökar framöver än faller. Detta trots att en hel del spannmål ser ut att klassas ner till fodersäd. Bakgrunden är små spannmålslager...
I onsdagens program handlar det om hur Ryssland blockerar hamnarna och polackerna järnvägen för den ukrainska spannmålsexporten. Vi får också höra mer om LRFs dispensansökan för grönskott i vårspannmålen.
Swedish Agro visar upp nya sorterna Bilbao och Tadeus. Varningar för nya regnmängder. Och ärtor och åkerböna har testats i samodlingssystem för att hitta bra kombinationer för ekologisk odling.
I veckans första upplaga av Lantbruksnytt bjuder vi i vanlig ordning bland annat på en rapport från spannmålsmarknaden.
Dagens program handlar om att det är bra förutsättningar för ogräsbekämpning med roundup i år, en nyhetssammanfattning från veckan som gått och vinnare i förra veckans söndagssvep.
Många lantbrukare har redan köpt gödsel till säsongen 2024, något som så här långt visat sig vara rätt. Yara förklarar varför priset stigit så fort på gödsel denna sommar och...
Det är 85 procent kvar att skörda och vädret är inte stabilt. På Lantmännens spannmålsavdelning är man nu orolig. Och en del av det dåliga vädret är stormen Hans. Den...
Dagens program handlar om klimatvänlig teknik. Produktion av konstgödsel med grön vätgas samt hur solceller utvecklas för att bli bättre och bättre.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Urea alternativet när europeiska gödseltillverkare stänger ner
Lyckegård satsar på vatten för en hållbar framtid
Skenande elpriser minskar livsmedelsexporten
Sima redo för mässa i november
Björketorps gård testodlar soja och lupin
30 lantbrukare deltar i odlingsförsök med soja och lupin
Lågt proteinvärde i årets maltkornsskörd
Ny kultivator från Lemken
Köckerling på demo turné med Lyckegård
Ny högpresterande kvarnvetesort på marknaden
De byggde egen stripp tillage
Ekomatpriserna ökar mindre än konventionella
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.