I lördagens Lantbruksnytt hör vi om Agtech 2030 som försöker lösa frågan om varför vissa fält ger sämre avkastning än andra.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens Lantbruksnytt handlar det om spannmål och traktorer. Det har blivit en annorlunda start på säsongen för Kristianstadsortens lagerhusförening. Efter en långsam start tar man nu emot alla spannmålsslagen...
I dagens program besöker vi en potatisodling där effekten av det nya blastdödningspreparatet fått bra effekt. Vi besöker också en av Sveriges största purjolöksodlingar.
Falltalen minskar i rågen och KLF uppmanar sina odlare att tröska nu och så ger Per Frankelius FN bakläxa. De räknade inte med fotosyntesen i sin klimatberäkning.
I dagens program besöker vi äppelodlarna i Småland som idag tillverkar egen sprit på frukt från gården. Därifrån tar vi oss vidare uppåt landet till Östergötland och Broby gård som...
Vi inleder en ny vecka med Lantbruksnytt och som vanligt en rapport från spannmålsmarknaden. Där är det främst den stärkta kronan som påverkar priserna.
I dagens program tittar vi tillbaka på några av veckans viktigaste inslag i en sammanfattning.
Dagens program handlar om hur stor inverkan en enda målla kan ha på ett stort antal sockerbetor och när det lönar sig att hyra in en avhuggare.
Senaste inslagen
Lantbrukare stor hjälp vid brand i Södra Sandby
Ny bredare och säkrare vallskördemaskin från Claas
Utbyggnaden av anläggningen i Västerstad
Claas Lexion i ny uppgradering
Räntan pressar investeringsviljan
Utmaningar med global livsmedelsförsörjning till 2031
Långa smitthopp med afrikansk svinpest
Ovanlig humla i blommor
Ny vädertjänst ska hjälpa svenska lantbruket att bli bättre
Nytt kalvstall för bättre djurhälsa på Björka gård
Många produktnyheter men autonom styrning får ta sin tid för Claas
Lösningen på försommartorkan
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.