Ny vecka med lantbruksnytt börjar som vanligt med en rapport från spannmålsmarknaden och ett kortare nyhetssvep.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program berättar vi om Eima som slutar i dag och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser.
Rätt fodergiva till korna med en ny halmhack från Siloking och nu kan svenska lantbrukare får betalt för att lagra in kol i marken. Ny plattform öppnar i denna månaden....
I fredagens program handlar det bland annat om producenternas syn på EMV-tillverkningen och en försäljningen av Mater Macc till Pöttinger.
I dagens program har vi mött Årets nötköttsföretag i Västerbotten som växer så det knakar. Från 23 kor till över 300 djur på under 30 år. Och avancerad teknik för...
I dag öppnar Eima i italienska Bolgna, en mässa som numera får slåss om uppmärksamheten med Sima i Paris. Båda arrangeras nämligen under denna veckan. Ny gratis utbildning om regenerativt...
I dagens program handlar det om hur New Holland drar nytta av sin storlek i utmanande tider och om en domkraftsvåg för vägning av lantbruksmaskiner.
Efter en minst sagt rörig vecka på världens spannmålsmarknad så var det uppåt på spannmålsbörserna. Det som påverkade var dels händelserna i Ukraina och även skördeförutsättningarna på södra halvklotet.
Senaste inslagen
Skördestart i nordöstra skåne
Registrering av utsädessorter med genetisk mångfald en god idé
Kalkylen ser bra ut för fiskproduktion
Fabeos hybridaktioner
Svenskodlade rädisor väntar på efterfrågan
Minimalt underhåll på spridaren
Kapa mellanled för mer produktionskontroll
Stora utmaningar i grönsaksbranschen
Svensk Ekosvamp i konkurs
Lång säsong för morötter kan medföra utmaningar
Julstjärnor drivs upp till jul men dalande trädgårdsförsäljning i våras
Svenska bevattningar till Danmark
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.