Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Mobil gröngödsling, hur funkar det egentligen? Och vilka vinster kan det ge? Per Modig på HIR Skåne berättar mer i dagens måndagsintervju.
I dag ska vi göra ett besök på Närsjö gård. Där finns dikor men de drar inte till sig så mycket uppmärksamhet. Det gör däremot de grisar som går i...
Dagens Lantbruksnytt handlar om att det nu är tillåtet att sprida gödning innehållandes kväve i nitratkänsliga områden. Men bara för att man kan betyder det inte att man ska. I...
Ni känner säkert på lukten vad det är för datum idag. I dag blir det tillåtet att köra gödning innehållandes kväve i nitratkänsliga områden. Vi pratar med Frö- och oljeväxtodlarna...
I dagens Lantbruksnytt ska vi tillbaka till Paris. Sima går in på sin sista dag och vi kan rapportera om nya traktorer från Case IH, redskap från New Holland och...
I denna veckan arrangeras lantbruksmässan Sima i Paris och vi på Lantbruksnytt är på plats.Svenskar konsumerar flest tulpaner i världen per invånare. På Förstbergs Handelsträdgård driver upp 4 miljoner blommor...
Ett år har gått sedan Datalogisk lanserade sin tjänst Kemikoll. I samband med att man nu uppdaterar modulen kan man konstatera att den har blivit en succé. Förra sommarens torka...
Svensk cidertillverkning har stor potential, men för att den ska tas till vara behövs nya och bättre anpassade äppelsorter. SLU-forskaren Kimmo Rumpunen berättar mer i dagens måndagsintervju.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Mycket torrt på Öland – igen
John Deere visar upp ny tröska
Djurgård kan bli stortillverkare av kompostprodukt
Markpackningen ett större problem än vi tror
Inga autonoma traktorer från Väderstad
Minskad lönsamhet för maskintillverkare
Årets ärtskörd ser ut att bli stor och söt
Bättre sorter med teknikens hjälp
Ordföranden: Lantmännen maskin ska gå med vinst
Prognos visar på normalskörd i landet
Spannmålen fortsätter neråt i pris
Effektiva maskiner från Väderstad
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.