I dagens Lantbruksnytt tar vi en titt på oljepriset. Det låga oljepriset kan snart vara historia. I Påskhelgen kom Opec och dess allierade överens om att minska produktionen av råolja...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Tillgången på växtskyddsmedel ser ut att bli god i Sverige under säsongen. Flera växtskyddsföretag har tidigarelagt beställningar för att säkerställa behoven. Och Rosenqvist Irrigation känner sig väl klädda för en...
Med PigScale vägs grisarna med kamera i taket och minskar arbetstiden i slaktsvinsbesättningarna och så behövs det fler som håller så kallade genbanksbesättningar för att bevara alla svenska lantrashöns.
Ny vecka med Lantbruksnytt innebär som brukligt en kort nyhetsuppdatering med start i en färsk rapport från spannmålsmarknaden.
På söndagar sammanfattar vi veckan med vårt långa svep. Du hittar alla inslag och program här på hemsidan.
Glad påsk! I dag handlar Lantbruksnytt om ett nytt projekt ska lyfta rybsen som gröda och då framför allt i norra Sverige. Vi har även med ovanliga lamm. En vanlig...
I långfredagens Lantbruksnytt berättar vi att Arla har många utmaningar i coronapandemins spår men hittills har de klarat att producera som planerat. Vi besöker Glada getens gårdsmejeri där det nu...
I torsdagens Lantbruksnytt berättar vi att coronapandemin tvingar Arla att pausa sin lansering av specialmjölk. Det handlar också om lamm.
För att öka lönsamheten inom lammproduktionen gäller det att lammen blir...
Senaste inslagen
Svensk Ekosvamp i konkurs
Lång säsong för morötter kan medföra utmaningar
Julstjärnor drivs upp till jul men dalande trädgårdsförsäljning i våras
Svenska bevattningar till Danmark
Gynnsamt väder ger comeback för betorna
Såtidpunkten viktigare än maskinen
Spannmålspriset stiger efter anfall mot Odessa
Nyheter ifrån Metsjö
Tiodubbling av skånsk ärtproduktion
Enkel avfuktning i lagret
God kalvhälsa och diversifierad produktion
Skurar och värme – då trivs potatisbladmögel
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.