Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program tittar vi på en studie om juverhälsa som visar att mjölkningssystemet kan påverka hur korna mår och så gör vi ännu ett besök hos Christer Johansson som...
Vi rapporterar från Nötköttsdagen på Alnarp och så berättar forskaren Erik Hunter att långt ifrån alla lantbrukare ska satsa på mervärden och nischer.
I dagens program följer vi upp hur det gått med fältförsöken av genmodifierad potatis som ska stå emot bladmögel. Och så fortsätter vi rapporten från HKScans event och de räknar...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi att Hushållningssällskapen ska göra en unik kartläggning kring lammdödlighet. I Sverige är man bra på att föda upp lamm men man kan bli ännu bättre....
I dagens program har vi träffat en bönodlare som använt Boxer istället för Stomp och resultatet blev allt annat än lyckat. Och så fortsätter vi vår rapportering från Växjö Möte...
I dagens program har vi Henrik Stridh på besök i studion och det kommer att handla om äppelodlingen.
I dagens program fortsätter vi vår rapportering från Agritechnica. Nu har turen kommit till tyska Weidemann som tillverkar olika former av kompaktmaskiner. Och fåret Dollie fortsätter att förvåna. Nya rön...
I dagens Lantbruksnytt besöker vi en temadag om framtidens digitala lantbruk på Vreta Kluster. Och så kan vi berätta att den nederbördstyngda hösten gjorde att flera fält med bönor på...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Affärsmässigheten viktigare än någonsin
Tekniken ger minskad växtskyddsförbrukning
Flera fördelar med rullhacka
Snabbare betalt för lammkött
Allt fler autonoma traktorer


Nya lastmaskiner ifrån Avant som kombinerar stor kraft med smidighet
Senorstyrning blev ett vardagsredskap
Precision i spannmålssådden kan vara ett vinnande koncept
Lantmännen erbjuder klimatsmart maltkorn
Välj rapssort utifrån din gård och inte avkastning
Väderstad ökar trots problem i världen
N-senorn stor hjälp vid kvävegödsling
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.