Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Idag besöker vi Borgeby fältdagar. Det är mindre och rejält annorlunda mot i vanliga fall. Det handlar även om maskinmarknaden. Skiftarbete i verkstaden fungerar bra, men kanske inte för alla...
Vi har tittat på DNA-märkning som kan vara ett sätt att skrämma tjuven samt att droppbevattning i frilandsgrönsaker kan vara ett sätt att klara extremväder.
Ny vecka och ny måndag med Lantbruksnytt. Idag startar vi med en kort nyhetsuppdatering med start i spannmålsmarknaden där priserna fortsätter att falla.
Veckan går mot sitt slut och vi sammanfattar den med svepet.
Projekt ska klimatsäkra och öka konkurrenskraften hos svensk trädgårdsnäring. Det är något av innehållet i lördagens Lantbruksnytt.
Midsommarafton och idag tar vi en titt i försöksfälten till höstens majsdag hos Hushållningssällskapets i skånska Skepparslöv.
Dagens program handlar om hur biostimulanter stod i fokus på Slätte Ekodag. DataVäxt lanserar nytt system för att kartlägga och justera dina fälts höjdskillnader.
Årets Traktor 2022 har startat, 14 traktorer har gått till final i tre olika klasser Och bra vinst med bin för Honungsgården på Bjäre.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Majsförsök på Helgegården
Världens nordligaste bryggeri
En gröda som kan ge stora fördelar i din växtföljd
Kraftigt dyk i ekoskörden
Kverneland köper italienska Roc
Intressanta traktorer i Årets Traktor 2023
Grimme visar nytt och begagnat
McHale – både för stora och små
Toppmodern växtförädling snabbar på processen
Ensilagebalen en relativt modern företeelse
Förbättrad fodereffektivitet för lamm
Gällivare ska odla grönsaker med spillvärme
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.