Just nu är det lönsamt med grisproduktion i Sverige men inte i Danmark. I dagens program möter vi Peter Kjær Knudsen, som vet. Han har nämligen integrerad grisproduktion i båda...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I onsdagens Lantbruksnytt berättar vi om hur arrendeavtal för solceller på mark kan låta lönsamt, men det är inte markägaren som drar in storkovan. I veckan är det Svinekongress i...
Nya skärbord innebar att två tröskor får större kapacitet än tre och så återvänder vi även till Elmia i dagens program för att titta på en ny stor vagn.
Det blev en odramatisk vecka för spannmålen. Inte mycket nytt tillkom och priserna föll tillbaka svagt.
I dagens program bjuds det utöver en nyhetssammanfattning av veckan som gått även på ett maskintest. Denna gången är det en kultivator från Lemken vid namn Karat 10/500 KUA och...
John Deeres första traktor i Sverige med elektromekanisk transmission visades upp på Elmia Lantbruk. Och Svensk fjäderfäproduktion lär behöva vänja sig vid fågelinfluensan, som tycks vara här för att stanna.
I fredagens program berättar vi att obalans i det ekonomiska systemet borgar för tuff ekonomisk framtid, enligt Landshypotek bank. Intresset för solcellsanläggningar på mark har ökat bland lantbrukare.
Elmia Lantbruk är igång och igår delades det ut tre guldmedaljer och åtta silver i Elmia Innovation Awards. Lantbruksbarometern höst 2022 visar bättre lönsamhet men oro inför framtiden bland Sveriges...
Senaste inslagen
Garford radhacka
Fullt med utställare på Solvalla
Odlingsmodell kan minska viltskador
Robot i lökodlingen
LRF vill se ny livsmedelsstrategi
Läget i betfältet
LRF-stämman tillbaka i fysisk form
Full koll på utfordringen
Svensk livsmedelsförsörjning stabil
Exaktare gödsling med sensor
Ekobot på marknaden 2023
Alltmer returplast i lantbruksprodukter
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.