I onsdagens Lantbruksnytt: Inflationen krymper CAP-budgeten till 2007 års nivå. Jordbrukskommissionären öppnar för utökad budget. AI-programmerad drönare som autonom fågelskrämma, snart verklighet på lantbruken.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program träffar vi en lantbrukare som är tacksam för det goda resultatet 2022, något som lär behövas inför kommande säsong. Vi får också lära oss om hur ett...
Ny vecka och i rapporten från spannmålsmarknaden kan vi konstatera att året inleddes med fallande priser.
I dagens program rapporterar vi om ett nytt fall av fågelinfluensa i Danmark och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser.
I lördagens upplaga av Lantbruksnytt tittar vi på en digital hjälpreda i grisstallet och Skånefrö testar att göra biokol av slam.
I Lantbruksnytt fredag kan vi berätta att det är fortsatt stort intresse för att odla raps i Sverige men att hösten har varit utmanande. Möjlighet att använda mark mellan solpaneler...
Ludvig & Co redogör för nya regler och vad som är viktigt att hålla koll på 2023 och så besöker vi Lantmännens bioraffinaderi i Norrköping dit hela 10 procent av...
I Lantbruksnytt onsdag besöker vi Lantmännens bioraffinaderi i Norrköping. Vi berättar även att EU tror stagnerande spannmålsskördar och minskad köttkonsumtion kommer prägla närmsta tio åren.
Senaste inslagen
KLFs investeringsplan
Maximalt ut av maskinen
Bra start på växtodlingssäsongen
HIR Skåne satsar på Österlen
Ny rapport – lantbrukarna är oroliga
Nytt godkännande för svampbehandling i potatis
Dags för sådd för sommarens morötter
Köp diesel med måtta
Åtgärdspaket för höga el och drivmedelspriser
Våga äga dina affärer
Ökade intäkter med intelligenta sprutor
Framgångsrik matdestination hos Skedvi Bröd
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.