Vi fortsätter vår rapportering från Agritechnica och i dagens program lite om New Hollands NIR-sensor. Och så går vi på djupet i statistik, vad har hänt inom svenskt lantbruk på...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program fortsätter vi att rapportera om de nya reglerna för 50-traktorer och så har vi träffat Claas som berättar om framtida produktutvecklingar.
I dagens program tittar vi på hur de svenska grisproducenterna kan öka antalet avvanda smågrisar per sugga och år. Och experter varnar för ett höjt pris på drivmedel. Kanske det...
I dagens Lantbruksnytt besöker vi lantbrukaren Christer Johansson utanför småländska Ljungby. För snart 1 år sedan brann hela hans stall med djur ner. Nu väljer han att bygga nytt. På...
I helgen avgjordes tävlingen årets traktor 2018 och i dagens program får du en sammanfattning från tävlingen och prisutdelningen i Hannover.
I dagens program tar vi del av den senaste tekniken som presenteras på Agritechnicas öppningsevent VDI Land.Technik AgEng och goda tider för mjölkbönder gör att många passar på att bygga...
I dagens program får vi se lite tips från Svensk raps om vad man ska tänka på angående vårens kvävegiva i rapsen. Och så fortsätter vi att rapportera om konsekvenserna...
I dagens program riktar vi blickarna mot våren. Det kan nämligen bli brist på vårutsäde och därför bör man som lantbrukare agera. Och så har vi besökt lantbrukarkonferensen i Örebro...
Senaste inslagen
Intresset att teckna fastpris till skörden 2022 är inte så extremt trots höga priser
Maskinutveckling
Sverige officiellt fritt från BVD
Swedish Agro Machinery nära vinst
Allt talar för fortsatt prisrally på spannmål
Ny biostimulant i höstraps
Kriget slår mot Eu:s lantbruk
Livsmedelssuveränitet för EU krävs i krisen
Dela upp inköpen och spara pengar
Kriget i Ukraina - liten påverkan för svensk livsmedelsförsörjning
Stort intresse för Naturbruksprogrammet på Önnestadsgymnasiet
IPCC larmar om akut klimatkris
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.