I dagens Lantbruksnytt har vi tagit oss till Danmark för att prata om glyfosat.
En majoritet av svenska lantbrukare använder glyfosatprodukter i sin växtodling och då nuvarande godkännande löper ut...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Ny vecka med Lantbruksnytt, vi börjar med en kort nyhetsuppdatering med start i en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program blickar vi tillbaka på några av nyheterna från veckan som gått.
I lördagens Lantbruksnytt berättar vi att kritik, kriminalitet och hot mot svenska djurproducenter skall kartläggas i ett forskningsprojekt. I sommar får 10 000 svenska djurägande lantbrukare en enkät i brevlådan....
I Lantbruksnytt fredag kan vi berätta att Åhus Grönt tvingas plöja ner hundratals ton av skörden till följd av försäljningstapp i pandemins spår.
Intresset för stora slåttermaskiner ökar i Sverige...
I dagens program berättar vi om den nya e-handelsplattformen hos Lantmännen Maskin som ska underlätta vid inköp av reservdelar och tillbehör. Och tyska Claas har aldrig tillverkat egna lastmaskiner. I...
Lantbruksnytt besöker lantbrukare Per Åsheim som hade oturen att få med några gram Harmony per hektar i ogräsblandningen till sockerbetorna, något som fick ödesdigra effekter. Och så får vi reda...
I dagens program kikar vi på ett nytt sätt att bekämpa den globala skadegöraren kålmal som nu testas av HIR Skåne. Och vi har besökt Borgebyfältet där den inställda mässan...
Senaste inslagen
Sverige officiellt fritt från BVD
Swedish Agro Machinery nära vinst
Allt talar för fortsatt prisrally på spannmål
Ny biostimulant i höstraps
Kriget slår mot Eu:s lantbruk
Livsmedelssuveränitet för EU krävs i krisen
Dela upp inköpen och spara pengar
Kriget i Ukraina - liten påverkan för svensk livsmedelsförsörjning
Stort intresse för Naturbruksprogrammet på Önnestadsgymnasiet
IPCC larmar om akut klimatkris
Australien avlar på värmetåligare mjölkor
En miljon i omsättning genom mikroskalig odling
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.