I Lantbruksnytt lördag möter vi en lantbrukare som kompletterat 180 mjölkkor och växtodling med 150 hektar jordgubbar. Vi har även tagit en tur till Danmark.
FaunaPhotonics är ett danskt utvecklingsbolag...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens Lantbruksnytt får vi höra kommentarer om Lantbruksbarometern. Positivare tongångar än i fjol från vårens Lantbruksbarometer. Vi besöker också Rinkaby Maskin utanför Kristianstad. En av de totalt fyra lantbruksmaskinsåterförsäljare...
I dagens Lantbruksnytt kan vi rapportera att sockerpriserna kan vara på väg uppåt om inte coronakris och sjunkande oljepriser sätter käppar i hjulen. Vi har träffat Nordic sugars vd.
Och...
Coronavirus och rasade oljepriser ger oro och fallande spannmålspriser på världsmarknaden. Vi tittar också närmre på Kubotas traktorer som demonstrerades på Trolle Ljungby gods i början av mars. Kubota säljer...
Översvämmade åkrar på många platser i landet innebär en hel del omsådd i vår, växtodlingssäljare på KLF ger råd om hur man ska gå tillväga. Och så rapporterar vi om...
Välkommen till en ny vecka med Lantbruksnytt. I dagens program berättar vi bland annat hur Coronaviruset påverkar priserna på spannmål i världen.
I dagens program kommer en sammanfattning av några av veckans viktigaste händelser. Det kommer att handla om lantbruksmaskiner, hampafrö som köttsubstitut, den minskande nötköttsproduktionen i Sverige samt hur finansmarknaden påverkas...
Lantbruksnytt besöker Lunds Universitet där forskning pågår för att se om hampafrön kan användas som ett proteinrikt vegetariskt köttsubstitut. Och så är vi med på SEBs lantbruksdag där coronavirusets påverkan...
Senaste inslagen
Dela upp inköpen och spara pengar
Kriget i Ukraina - liten påverkan för svensk livsmedelsförsörjning
Stort intresse för Naturbruksprogrammet på Önnestadsgymnasiet
IPCC larmar om akut klimatkris
Australien avlar på värmetåligare mjölkor
En miljon i omsättning genom mikroskalig odling
Växande grönsaksodling i staden
Kriget fick spannmålspriserna att slå i taket
Ny combi sår 18 ha per timme
Rekordstort intresse för N-sensorn
Energi och bränslepriset slår hårt mot lammproduktionen
Kampen mot rotgallnematoderna går vidare
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.