I dagens program ska vi besöka en av Sveriges få humleodlingar strax utanför Staffanstorp i Skåne. Vi tar också ta en titt på en säcklyft som underlättar arbetet vid sådd...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Valdagen kommer närmare och på Lantbruksnytt har vi nu nått fram till den sista politikerutfrågningen. Idag har riksdagsledamöterna fått välja den fråga inom de gröna näringarna som de själva tycker...
I lördagens upplaga av Lantbruksnytt kikar vi närmare på en uppfinning som kallas Powerpack. Den ska kunna förbättra en rad olika saker inom lantbruket. Vi har även träffat Hushållningssällskapet i...
I dagens Lantbruksnytt får vi en förhandstitt på vad som väntar när det är dags för Elmia Lantbruk i Jönköping. Vi har även besökt Övedsklosters gods där de väljer att...
I dagens program träffar vi Hushållningssällskapet som nu börjat att erbjuda juridikrådgivning. Vi var även på plats när Elmia Lastbil slog upp portarna och det blir en rapport från mässan.
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om LRF:s stormöte kring torkans effekter på växtodling och grönsaksproduktion. Vi har även träffat äppelodlare som har haft ett minst sagt ovanligt år. I äppelodlingarna...
I dagens program kan vi berätta att enligt Jordbruksverket blir årets spannmålsskörd 75 procent av det normala. Enligt myndighetens chefsekonom får vi vänta med att se hur stor ekonomisk påverkan...
Valdagen närmar sig och vi på lantbruksnytt fortsätter vår politikerutfrågning. Idag ligger fokus på den fossilfria omställning av lantbruket som riksdagen har beslutat om.
Senaste inslagen
Nygammal lantbruksdäckstillverkare
När skall man vaccinera mot blåtunga?
Lättskruvad potatisupptagare från Ropa
Kameror styr munstyckena
AI i kalvstallet
Tävling i ekologisk vallodling
Nybyggt stall för am-kor
Få en gammal spruta modern
Vad forskningen säger om am-kor
Potatisupptagardemo på nordiska mästerskapet i plöjning
Kalvar hos am-kor
Fendt har klarat sig från nedskärningar - trots sämre marknad
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.