Forskare vill se en förändring i stödsystemet så att de lantbrukare vars insatser gör störst nytta får bäst betalt och så har det visat sig att vissa neonikotinoider gynnar pollinerande...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens Lantbruksnytt besöker vi en mjölkgård som till sist får tillstånd att bygga ut efter fem år av juridiska processer. Vi gör även ett besök på på Möllegårdens morötter....
Efterfrågan på potatisstärkelse är stor i världen och Lyckeby Starch kan sälja mycket mer än vad de producerar. I dagens program berättar vi att årets säsong inte riktigt gav så...
I dagens Lantbruksnytt får vi en nyhetsuppdatering men sedan blir det fokus på majs. Det är en gröda som blir allt vanligare på åkrarna i framför allt Sydsverige. En som...
I dagens program besöker vi Gröna Gårdar med säte i västra Sverige. De var tidiga med enbart gräsbetat kött och e-handel med köttlådor direkt till konsument.
I dagens program berättar vi att bristen på ogräsmedlen inom svensk grönsaksodling innebär att vi istället får importerade produkter som odlats på ett sätt som aldrig hade godkänts i Sverige....
I dagens program berättar vi att 2019 var första sommaren kornflugan orsakade större skador i svensk spannmålsodling. Vi berättar också om varför bruna värphöns sägs passa bäst till ekologisk äggproduktion.
I dagens program tittar vi på fördelarna med att se över utlastningsavdelningen för slaktgrisar. Och så berättar Mårten Lidfeldt, projektledare på Agriwise, hur de kan hjälpa lantbrukare att få bättre...
Senaste inslagen
Nya resultat från sortförsök i vårraps
Kubota ökar i Europa
Absolut tittar på uppkomsten från Väderstad Proceed
Lägre räntor ger framtidstro
Slangspridning till gödsel vanligt i Norge - kan även passa svenskt lantbruk
Tufft för dansk grisproduktion
Fruktrobot för effektivare fruktodling
Världspremiär för Reimes första lastkran
Efterfrågan på sena majssorter testas av Lantmännen
Lantbruksministern uttryckte stolthet för svenskt lantbruk på Elmia
Vita Falls kviga bästa Charolais på Elmia Lantbruk
Mer betesdjur utan beteskrav
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.