Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program handlar det mycket om glyfosat. På Övedskloster berättar man hur ett förbud kan påverka deras strategi negativt med reducerad jordbearbetning och osäkerheten om substansens framtid är även...
I dagens program gör vi ett sista besök på Övedskloster i vår serie om reducerad jordbearbetning och så tittar vi på hur den nya livsmedelsstrategin ska leda till ökad självförsörjningsgrad...
I dagens måndagsintervju har vi besök från Danmark. Det är Svend Skov Olesen, exportchef på Samson som besöker oss och det kommer därför att handla om gödselteknik.
Idag kan vi berätta att danska grisproducenter arbetar allt mer med djurskydd och en del av dem har även gått in i frivilliga program utan säker ersättning för merkostnaderna.
I Lantbruksnytt i dag har vi träffat en lantbrukare i Karlskronas skärgård som är rädd att vildsvin ätit upp flera lamm för honom. Vi har även besökt Göma Viborg som...
Det finns stora skillnader hur lamm utvecklas beroende på produktionsformen, Lantbruksnytt har pratat med Elin Stenberg på SLU och så besöker vi en svensk tillverkare av vagnar, Ivarssons i Metsjö.
I dagens program besöker vi Findus ärtförädling i Bjuv. Och så har vi varit med när österrikiska Pöttinger visade upp sina maskiner inom jordbearbetning och sådd vid en demodag i...
I dagens program gör vi en uppföljning om hur det går för stärkelseodlarna och på de tre stärkelsefabrikerna. Och så följer vi ett danskt försök med etablering av höstraps.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Regelmiss medför att AB kan äga åkermark
Sverige ser positivt på nytt godkännande för glyfosat
Ny vd för Lantmännen
Hot mot djurproducenter drabbar hårt
Se vad som krävs av dig och din gård för att bli fiskbonde
Klimat negativt för djurhållning vid 2030
Använd all tillgänglig teknik för att sänka kostnaderna
Miljardstödet börjar redan i sommar
Analysera och planera dig genom krisen
Bra år i ryggen även för Arla Sverige
Kvävestrategier för 2022
Stabilt år för Arla trots pandemi och inflation
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.
Inom 20 eller 30 år kommer jordbruket genomgå en perenn revolution. Det menar dagens måndagsgäst, Lennart Olsson, professor i hållbarhetsvetenskap vid Lunds universitet.
I dagens måndagsintervju ska vi höra SVA:s expert Oskar Nilsson berätta mer om den minskade antibiotikaförsäljningen för djuranvändning i EU.
I dagens program berättar vi bland annat att finsk sockerproduktion behöver fler odlare och att forskare erfar att USAs hamnar bombarderas med afrikansk svinpest.
Hur ska vi summera lantbruksåret 2019? Och vad väntar under 2020? Vi bjöd in LRF Konsults Christine Andersson för att reda ut några av frågetecknen i dagens måndagsintervju
Sveriges grisbönder har ett tufft år bakom sig med turbulens på marknaden och höga foderpriser. Christian Carlsson, som är ordförande för Skånes och Blekinges grisproducenter, vågar ändå se positivt på det kommande året. Hör mer i dagens måndagsintervju.
I dagens Lantbruksnytt får vi en nyhetsuppdatering men sedan blir det fokus på majs. Det är en gröda som blir allt vanligare på åkrarna i framför allt Sydsverige. En som vet allt om majsens fördelar, men också om majsens utmaningar, är Hans Thorell som började odla grödan redan på 70-talet.
Hasse Ripa har varit verksam inom lantbruksmaskinbranschen i flera decennier. I dag är han marknadschef för relativt nystartade Swedish Agro Machinery med huvudagenturen Claas. Hur går det för Swedish Agro Machinery?