I dagens program handlar det mycket om glyfosat. På Övedskloster berättar man hur ett förbud kan påverka deras strategi negativt med reducerad jordbearbetning och osäkerheten om substansens framtid är även...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program gör vi ett sista besök på Övedskloster i vår serie om reducerad jordbearbetning och så tittar vi på hur den nya livsmedelsstrategin ska leda till ökad självförsörjningsgrad...
I dagens måndagsintervju har vi besök från Danmark. Det är Svend Skov Olesen, exportchef på Samson som besöker oss och det kommer därför att handla om gödselteknik.
Idag kan vi berätta att danska grisproducenter arbetar allt mer med djurskydd och en del av dem har även gått in i frivilliga program utan säker ersättning för merkostnaderna.
I Lantbruksnytt i dag har vi träffat en lantbrukare i Karlskronas skärgård som är rädd att vildsvin ätit upp flera lamm för honom. Vi har även besökt Göma Viborg som...
Det finns stora skillnader hur lamm utvecklas beroende på produktionsformen, Lantbruksnytt har pratat med Elin Stenberg på SLU och så besöker vi en svensk tillverkare av vagnar, Ivarssons i Metsjö.
I dagens program besöker vi Findus ärtförädling i Bjuv. Och så har vi varit med när österrikiska Pöttinger visade upp sina maskiner inom jordbearbetning och sådd vid en demodag i...
I dagens program gör vi en uppföljning om hur det går för stärkelseodlarna och på de tre stärkelsefabrikerna. Och så följer vi ett danskt försök med etablering av höstraps.
Senaste inslagen
Regelmiss medför att AB kan äga åkermark
Sverige ser positivt på nytt godkännande för glyfosat
Ny vd för Lantmännen
Hot mot djurproducenter drabbar hårt
Se vad som krävs av dig och din gård för att bli fiskbonde
Klimat negativt för djurhållning vid 2030
Använd all tillgänglig teknik för att sänka kostnaderna
Miljardstödet börjar redan i sommar
Analysera och planera dig genom krisen
Bra år i ryggen även för Arla Sverige
Kvävestrategier för 2022
Stabilt år för Arla trots pandemi och inflation
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.