I onsdagens program berättar vi att med rätt val av utsäde går kalkylen ihop, rådgivare rekommenderar det nya stödet för mellangrödor. Fortsatt god lönsamhet inom mjölk, men det gäller att...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Landsbygdsministern har inlett sitt ordförandeskap för jordbruks- och fiskerådet med marknadsfrågorna i fokus. Och vi träffar nötodlaren som tror på fler svenskodlade hasselnötter.
Den här veckan kan vi konstatera ett trendbrott på spannmålsmarknaden då priserna vände uppåt. Men enligt analytikerna är det inget som talar för att den trenden ska hålla i sig.
Dagens program handlar om att Storbritannien minskat sin livsmedelsproduktion markant sedan Brexit och så har vi som vanligt en sammanfattning av veckans viktigaste händelser.
Sockerbetskampanjen har gått i mål och trots många svårigheter längs vägen blev det en lyckad säsong. Soltech planerar för att bygga en 300 hektar stor solcellspark i Lyngby strax utanför...
Virtuella stängsel ser forskarna flera möjligheter med, men regelverk gör att det lär dröja innan de når de svenska lantbrukarna. Klimatförändringar och nya regelverk gör att förändringar är att vänta...
Virtuella stängsel är fortfarande förbjudna i Sverige men skulle kunna ge stora fördelar, det berättar Per Nielsen, forskare på Rise i dagens Lantbruksnytt som även handlar om potatisbladmögel och resistens.
I dagens program får vi höra om att honungsbin kan bli en framtida riskkalylator för växtskyddsmedels effekter på pollinerande insekter. Och Furumossens Lantbruk prisas som årets leverantör nöt 2022.
Senaste inslagen
Kostnadsökningarna slår mot animalieproducenterna
Att kunna ta egna bakterieodlingar kan bidra till bättre hälsa och ekonomi
Baljväxter i musikvideo om danska kostråd
Insatsvarorna värda sitt höga pris i rapsodlingen
Fler viktiga analyser i markkarteringen
Precisionsodling kan rädda dig från högt gödselpris
Planering krävs för ekoproducenterna vid vårens elitauktion
Politisk vilja för stödmiljard
Minskade skördar med EU:s Green Deal
Gödsel är dyrt – hur man än gör
Hushållningssällskapet Skånes vd går i pension
Nygammal driftledarutbildning startas upp igen
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.