Ny vecka som inleds med en rapport från både spannmålsmarknaden och oljemarknaden. Vi berättar även vem i landet som är bäst på att föda upp smågrisar.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Ännu en mässa flyttas fram, i dagens Lantbruksnytt handlar det om Elmia Matbruk, och så sammanfattas några av veckans viktigaste händelser.
Det finns många alternativ när det gäller verktyg, förbrukningsvaror och reservdelar. Reservdelsföretaget Granit Parts har funnits i Sverige i flera år och får allt fler återförsäljare i landet. Vi tar...
Danish Crown har en ny strategi med mer förädling och klimatnytta i fokus. Och Varaslättens lagerhus har en ordentlig efterlikvid efter ännu ett rekordår.
I Lantbruksnytt torsdag träffar vi en markägare som sålde åkermark till solcellspark som han också investerade pengar i. Vi får också höra mer om stöldligornas väloljade maskineri.
Allt mer öppnade gränser medför att de internationella stöldligorna blir mer aktiva. Under pandemin har antalet stölder på gårdar nämligen minskat. Och så beger vi oss till Örtofta Sockerbruk i...
Med Lammlyftet ska såväl konsumtion av lammkött som lönsamhet i lammproduktionen öka. Lantbruksnytt rapporterar om projektet och så tittar vi på utrustning för att mekaniskt rensa ogräs i sockerbetor.
Lantbruksnytt inleder den nya veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Senaste inslagen
100 miljoner för nytt suggstall
Oro för nötköttsproducenter
Det säljs fler tröskor till 2022
Mer odling av våroljeväxer
Regler stoppar autonoma lantbruksmaskiner
Helgen bjöd på folkfest i Falköping när GJ maskin öppnade för vårvisning.
Rätt tjur kostar
Lantbruksfrågor viktigt för skånes politiker
Jordbruksverket omorganiseras i Skåne
Betsådden startar tidigt
Landsbygdsministern besökte skånska mjölkbönder
Årets växtodlingskalkyl
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.