Annorlunda år för Årets Traktor 2021 för både jury och prisutdelning. Totalt delades det ut fyra priser i Årets Traktor 2021, i dagens program tar vi en titt på fler...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Massey Ferguson 8S265 är Årets Traktor 2021 och Lantbruksnytt rapporterar från prisutdelningen. Och så visar en ny studie från SLU att smågrisar mår bättre om de får ha leksaker före...
Ny vecka och ny rapport från spannmålsmarknaden med prisutveckling på raps som är särskilt intressant.
I dagens program berättar vi lite om Årets Traktor 2021 och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser.
Odlingskunskapen kommer till stor del vara digital framtiden. Hushållningssällskapet har fått stöd till att utveckla allvetande algoritmer för lantbruket. Och vi hör Sven Bengtsson, vd på Maskingruppen Staffanstorp summerar hur...
Landets fårproducenter upprörs över att Regeringen vill flytta norrländska genetiskt viktiga vargar till mellansvenska län. Och Crispr-potatisen finns redo för att börja odlas hos Lyckeby. Men får de negativt besked...
I dagens program möter vi ett nytt bolag som ska utveckla växtförädlingen inom potatis. Vi träffar också Hushållningssällskapet med anledning av att deras tjänst markkartering.se har vuxit rekordsnabbt.
I dagens program får Arla ge sin syn på ärendet mellan dem och Konkurrensverket och så pratar vi med Jordbruksverkets chefsveterinär om myndighetens pressade läge med tre allvarliga sjukdomar bland...
Senaste inslagen
Allt talar för fortsatt prisrally på spannmål
Ny biostimulant i höstraps
Kriget slår mot Eu:s lantbruk
Livsmedelssuveränitet för EU krävs i krisen
Dela upp inköpen och spara pengar
Kriget i Ukraina - liten påverkan för svensk livsmedelsförsörjning
Stort intresse för Naturbruksprogrammet på Önnestadsgymnasiet
IPCC larmar om akut klimatkris
Australien avlar på värmetåligare mjölkor
En miljon i omsättning genom mikroskalig odling
Växande grönsaksodling i staden
Kriget fick spannmålspriserna att slå i taket
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.