På Rinnebäcks gård utanför Lund har man inte bara ett ekonomiskt bokslut, utan även ett ekologiskt och ett socialt. Ägaren Håkan Rasmusson berättar mer i dagens måndagsintervju.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Vi har varit på Öppet hus på Wallins Traktor i skånska Karpalund. Wallins Traktor representerar Massey Ferguson i Kristianstad, Österlen, Hässleholm och västra Blekinge. Därmed har Wallins Traktor i dag...
I dagens program kikar vi på Hushållningssällskapets rapport om läget i fält från norr till söder och vi har tittat igenom deras iakttagelser. Quinoan klarade sig förvånansvärt bra under torkan....
I dagens Lantbruksnytt besöker vi den österrikiska lantbruksmaskintillverkaren Pöttingers anläggning i Tjeckien för att se på deras nya slitdelstillverkning. Skånska lantbrukare är i färd med att så sockerbetor men ännu...
I dagens program berättar växtodlingsrådgivare Stefan Lundmark vad man ska tänka på vad gäller höstrapsen de närmsta dagarna. Vi träffar också Carl Jonson som har odlat ekologiskt i 25 år....
Vi tar en titt på höstgrödorna och hör vad rådgivarna har för tips och idéer till viktiga åtgärder just nu. Sedan berättar vi mer om nötköttsproducenterna på Mariebergs gård. De...
I dagens program rapporterar vi från avelstjurauktionen på Gunnarp och så besöker vi gårdsslakteriet på Mariebergs Gård som utvecklat verksamheten med lokal legoslakt.
HKScan, Lantmännen och LRF har satsat 100 miljoner kronor i Tillväxtbolaget för Sveriges lantbrukare. Men vad ska pengarna användas till och hur ska de komma lantbruket till godo? VD Helena...
Senaste inslagen
Kriget slår mot Eu:s lantbruk
Livsmedelssuveränitet för EU krävs i krisen
Dela upp inköpen och spara pengar
Kriget i Ukraina - liten påverkan för svensk livsmedelsförsörjning
Stort intresse för Naturbruksprogrammet på Önnestadsgymnasiet
IPCC larmar om akut klimatkris
Australien avlar på värmetåligare mjölkor
En miljon i omsättning genom mikroskalig odling
Växande grönsaksodling i staden
Kriget fick spannmålspriserna att slå i taket
Ny combi sår 18 ha per timme
Rekordstort intresse för N-sensorn
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.