I Lantbruksnytt torsdag har vi träffat Lyckegård som vill lyfta Cameleon system som radhacka. Vi hör också att ny teknik i lantbruket är välkommet så länge pris och funktion är...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Lantbruksnytt onsdag handlar om hur konsumenters lågprisjakt har fått ekologiskt att tappa stora volymer i dagligvaruhandeln, med negativ påverkan på svensk eko-produktion. Vete tåligare mot svartrost och gulrost förädlas fram...
Nu satsar Lyckegård för att ta ut multiredskapet System Cameleon i världen. Och vi berättar om en ny metod för småskalig ammoniakproduktion som kan hjälpa till att göra lantbruket självförsörjande.
Spannmålspriserna föll åter neråt. Nu tror många marknadsbedömare att vi har nått botten och att priserna kommer att stabilisera sig alternativt vända uppåt igen.
I dagens program handlar det om att dansk grisproduktion minskar dramatiskt och att slakterierna saknar grisar och så blir det som vanligt en sammanfattning av veckans viktigaste händelser.
I dagens program förklarar LRF varför de gick från rekordår med miljardöverskott 2021 till kraftiga minusresultat 2022. Och för grisproducenter har ekonomin balanserats, men riskerna har ökat.
Skånemejerier uppmanar sina producenter att minska på produktionen eller upphöra med mjölkproduktionen i förtid men Arla har inga planer på att ta in mindre mjölk från leverantörerna. Och Gunnarshögs gård...
Vita rapsfält, Gunnarshög testar en ny sort i år med vita blommor och annan karaktär på oljan. I dagens Lantbruksnytt besöker vi Erik Nilsson på Gunnarshög och så berättar Gård...
Senaste inslagen
Ny vd för Lantmännen
Hot mot djurproducenter drabbar hårt
Se vad som krävs av dig och din gård för att bli fiskbonde
Klimat negativt för djurhållning vid 2030
Använd all tillgänglig teknik för att sänka kostnaderna
Miljardstödet börjar redan i sommar
Analysera och planera dig genom krisen
Bra år i ryggen även för Arla Sverige
Kvävestrategier för 2022
Stabilt år för Arla trots pandemi och inflation
Nya gödselregler från första mars
Åkermarken steg med 4 % i fjol
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.