Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Senaste programmen

I dagens lantbruksnytt gör vi en återblick i veckan som gått, potatissättning, lönsamhet för mjölkföretagare, nya Claas Arion och mer i nyhetssvepet.
Intresset för mekanisk ogräskontroll ökar nu i Sverige. På nederländska Steketee ser man en ökad efterfrågan i alla möjliga grödor. Och av sötlupin, åkerböna och gråärt görs svenskodlad färs som...
I dagens program om de stigande priserna på slaktgrisar i världen som även får de svenska priserna att peka uppåt. Vi berättar också om planerna kring ett nytt kunskapsnav för...
I dagens program berättar Claas om sin nya Arion-serie som nu sträcker sig till 155 hästkrafter i den största modellen och så redogör lantbrukare Niklas Göransson för bakgrunden till att...
I dagens program handlar det om att grundlig analys av företaget och dess kostnader är nyckeln till lönsam mjölkproduktion. Vi får också veta mer om HKScan och Coops sponsring av...
I dagens Lantbruksnytt har vi härliga nyheter och kan konstatera att vårbruket är igång och de första potatisarna går i jorden på skånska Bjärehalvön. Att lägga hela kvävegivan till rapsen...
Vi inleder mars månad med en rapport från på spannmålsmarknaden där priserna i vanlig ordning fortsätter att stiga.
I dagens program sammanfattar vi veckan som gått i vårt nyhetssvep.

Senaste inslagen

Precisionskalkning lätt och lönsamt
Ytterligare två miljarder till lantbruket
Arbetsmiljö inom lantbruket
Bitvis tuff vinter för höstrapsen
Agrointelli vill dubbla försäljningen
Läget för höstvete och sockerbetor vid Sandby Gård
Svenskarna äter mer kött
Förbättra resultatet med Geospread
Med markkartan blir precisionsodlingen enkel
Regeringen diskuterar nya stöd
Regenerativt jordbruk i EU
Storlek ger styrka och kompetens

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.