Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program har vi tittat på Ropa Tiger 6s, Ropas första serieproducerade betupptagare med oppelhjul. Och vi tittar på hur man med hjälp av AI och drönare kan identifiera...
I dagens program får vi höra om nederländska Evers maskiner för vallunderhåll. Vi får även höra om från den tyska inomgårdsmässan EuroTier.
I dagens program berättar vi om att världens största traktorer testades på ett och samma fält. Och HIR Skåne har tagit upp frågan om plogen skall användas eller inte
I dagens program får vi höra om det senaste på spannmålsmarknaden. Vi får även höra om det ökade priset på naturgas och hur John Deere har gett arbetsgaranti på en...
I dagens program ser ni ett maskintest med inte mindre än sju stordragare. Claas, Case IH, Fendt och John Deere. Det är som vanligt en sammanfattning av veckans viktigaste nyheter...
I dagens program vänder vi tillbaka till kunskapsnavet i Linköping och denna gång berättar Väderstad varför de medverkar där. Vi besöker även en sockerbetsodlare som ställt undan plogen, arbetar med...
I dagens program handlar det om hur biologi kan minska behovet av pesticider i växtodlingen och så vänder vi tillbaka till Grimmes fältdemonstration för att titta på en åttaradig potatissättare.
I dagens program får vi träffa vinnarna i tävlingen Rapsmästaren 2024. Och vi tittar på specialmaskiner på Eima. Italienska Forigo säljs i Sverige av Kornbo Maskin.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Spanmålsåret lämnar osäkerhet till nästa säsong
Spanmålsåret lämnar osäkerhet till nästa säsong
Lyckad start för specialmjölken
Stor höstrapssådd och lovande kalkyler
Fågelinfluensa hos tamfåglar i Skåne
Nytänkande aktör vill förändra maskinmarknaden
Avloppslam ska bli biokol
Växtförädling bromsas av konsumentattityder
Kraftigt snöfall kan ställa till det på sockerbruket
Höstsådden stor trots regnväder
Ekologiska marknaden
Stor efterfrågan på lantbruksmaskiner
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.