Magnus Oscarsson (KD) har fått i uppdrag av Regeringen att se över hur regelbördan kan lättas för landets lantbrukare. I dagens program träffar Lantbruksnytt Magnus Oscarsson och så handlar det...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Med våren dyker ovälkomna fåglar upp på fälten igen. Skrämselkonsulenten berättar om fördelarna med att skrämma fågel med laser. Och företaget Bejo, en stor aktör inom grönsaksfrö, slår ett slag...
Lantbruksnyttsveckan inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden där priserna återigen steg något.
Dagens program handlar om råttbekämpning, sammanfattning av veckan som gått och som vanligt söndagstävlingen och presentation av vinnare i förra söndagens tävling.
I lördagens Lantbruksnytt handlar det om hur det lönar sig att placera sin fosfor under tuffa odlingsförhållanden. Det handlar också om skyddad EU-beteckning och hur Sverige arbetar för att fler...
I fredagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om ärtsådden som i år fick en tidig start samt om hur räntekampanjerna blivit allt viktigare för maskinförsäljningen.
I dagens program kommer en uppföljning från tidigare inslag om hur man bäst bekämpar renkavle och så besöker vi en strutsuppfödare som firar 30 år i branschen.
Trots fabriksexplosion och nedplöjda betor gör Nordic Sugar ett starkt resultat 2023. Och vi tar en titt på nyheterna inför sommarens Borgeby Fältdagar. Vatten på fälten har dock gett förseningar...
Senaste inslagen
Ny tork ökar kapaciteten utan mer personal
Signalgröda mot vildsvinsangrepp går mot sitt slut
Första spadtaget till Lantmännens ärtproteinfabrik är taget
Försäkring mot både torka och översvämning
Mikroplast i långliggande försök
Kluvna knölar i Lyckebys potatisförsök
Slopa beteskravet för mjölkkor
Nya ersättningarna för miljöytor
Tidigare äppelskörd än normalt
Mellangrödan ska ha stor utsädesmängd
Odlingskoncept inom potatis- och grönsaksodling
Arlas ambassadörer ska öka förståelsen kring mjölkproduktion
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.