Vi tittar på hur ärtor i växtföljden kan ha sina ekonomiska fördelar. Och djuren spelar stor roll för ett hållbart lantbruk och behövs för att nå EU:s direktiv i restaurering...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Stor solcellspark stoppad i Skåne, men unikt projekt med solbruksanläggning är under uppförande och söker nu en aktör för drift av anläggningen. Frågan om kontrakterat fastpris har börjat komma och...
Det var ett utmanande år i fjol, det syns även i Sverigeförsöken som finns tillgänglig nu och så tittar vi på en märklig teknik som heter Quantum bio growth solutions...
Dagens program handlar om att ett nytt regelverk innebär möjlighet till kraftigt ökade stöd för gårdsbaserad fiskproduktion och så kan ökad vallodling i slättbygder bidra till positiva klimateffekter och lönsamhet.
Tågerups Trädgård satsar på ätbara plantor, i början på mars började man odla jordgubbsplantor för första gången. Och vi tittar på bakteriebaserad teknik från Syngenta, kvävefixering på naturlig väg, som...
Veckan inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsbörserna.
I dagens program handlar det om AI i mjölkstallet, en nyhetssammanfattning från veckan som gått och så har vi som vanligt en söndagstävling.
I lördagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det o ett fall i förvaltningsrätten som ska reda ut reglerna för visning av djur. Det handlar också om de 70 miljoner ägg vi...
Senaste inslagen
Snabb omställning av plogen
God skörd i sydöstra Sverige - efter några tuffare år
Ny tork ökar kapaciteten utan mer personal
Signalgröda mot vildsvinsangrepp går mot sitt slut
Första spadtaget till Lantmännens ärtproteinfabrik är taget
Försäkring mot både torka och översvämning
Mikroplast i långliggande försök
Kluvna knölar i Lyckebys potatisförsök
Slopa beteskravet för mjölkkor
Nya ersättningarna för miljöytor
Tidigare äppelskörd än normalt
Mellangrödan ska ha stor utsädesmängd
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.