Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Nu satsar Lyckegård för att ta ut multiredskapet System Cameleon i världen. Och vi berättar om en ny metod för småskalig ammoniakproduktion som kan hjälpa till att göra lantbruket självförsörjande.
Spannmålspriserna föll åter neråt. Nu tror många marknadsbedömare att vi har nått botten och att priserna kommer att stabilisera sig alternativt vända uppåt igen.
I dagens program handlar det om att dansk grisproduktion minskar dramatiskt och att slakterierna saknar grisar och så blir det som vanligt en sammanfattning av veckans viktigaste händelser.
I dagens program förklarar LRF varför de gick från rekordår med miljardöverskott 2021 till kraftiga minusresultat 2022. Och för grisproducenter har ekonomin balanserats, men riskerna har ökat.
Skånemejerier uppmanar sina producenter att minska på produktionen eller upphöra med mjölkproduktionen i förtid men Arla har inga planer på att ta in mindre mjölk från leverantörerna. Och Gunnarshögs gård...
Vita rapsfält, Gunnarshög testar en ny sort i år med vita blommor och annan karaktär på oljan. I dagens Lantbruksnytt besöker vi Erik Nilsson på Gunnarshög och så berättar Gård...
I onsdagens Lantbruksnytt har vi kikat på nyttan med att lära sig traktorns GPS. Lantbrukare behöver göra nödvändiga investeringar för framtiden men det ekonomiska läget bromsar. LRF förklarar vilka konsekvenser...
I dagens program besöker vi Väderstad som satsar för framtiden och bygger ut fabriken rejält. Vi besöker också en grisproducent som fixar billigare produktion genom nytt modernt stall.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Intresset för solceller stiger med elpriset
Säkra pH-värdet och därmed öka kvaliteten av ditt foder
Ny programvara för klimatsmart växtodling
Dubbel seger för John Deere
Mellangrödors klimatsmarthet testas
Parisavtalet realistiskt för svenskt lantbruk
Landsbygdsföretag prisas för innovativa idéer
Maskindemonstrationerna tillbaka efter pandemin
Ökad kapacitet i potatisskörden
Ny typ av gödselmedel
Amazone satsar på nya fabriker och produkter
Långa leveranstider sänker försäljningen
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.
Inom 20 eller 30 år kommer jordbruket genomgå en perenn revolution. Det menar dagens måndagsgäst, Lennart Olsson, professor i hållbarhetsvetenskap vid Lunds universitet.
I dagens måndagsintervju ska vi höra SVA:s expert Oskar Nilsson berätta mer om den minskade antibiotikaförsäljningen för djuranvändning i EU.
I dagens program berättar vi bland annat att finsk sockerproduktion behöver fler odlare och att forskare erfar att USAs hamnar bombarderas med afrikansk svinpest.
Hur ska vi summera lantbruksåret 2019? Och vad väntar under 2020? Vi bjöd in LRF Konsults Christine Andersson för att reda ut några av frågetecknen i dagens måndagsintervju
Sveriges grisbönder har ett tufft år bakom sig med turbulens på marknaden och höga foderpriser. Christian Carlsson, som är ordförande för Skånes och Blekinges grisproducenter, vågar ändå se positivt på det kommande året. Hör mer i dagens måndagsintervju.
I dagens Lantbruksnytt får vi en nyhetsuppdatering men sedan blir det fokus på majs. Det är en gröda som blir allt vanligare på åkrarna i framför allt Sydsverige. En som vet allt om majsens fördelar, men också om majsens utmaningar, är Hans Thorell som började odla grödan redan på 70-talet.
Hasse Ripa har varit verksam inom lantbruksmaskinbranschen i flera decennier. I dag är han marknadschef för relativt nystartade Swedish Agro Machinery med huvudagenturen Claas. Hur går det för Swedish Agro Machinery?