I dagens program handlar det bland annat om Länsstyrelsernas stärkta djurskyddsarbete och om klimatförändringarnas påverkan på äppelodlingarna.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Räntan höjdes i går med 0,5 procent och Lantbruksnytt pratar i dag med en ekonom på Sparbanken Syd om hur lantbrukare ska agera nu och så var vi med när...
I onsdagens program kan vi konstatera att vi börjar gå mot varmare tider och i förra veckan var det säsongspremiär för svenska jordgubbar från Eriksgården som är odlade i växthuset...
Efter fyra år är tävlingen Rapsmästaren tillbaka, anmälan öppnade idag. Och i betodlingen har försök med insådd av vårkorn visat bra effekt mot jordflykt och minskning av skador från insekter.
Trots rapporter om minskande världslager på vete så föll priserna på spannmål i världen. Vi ser nämligen ökande lager av både majs och soja.
I dagens program berättar vi om att livsmedelspriserna kommer att falla under året och varför och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser.
Polen har stoppat import av ukrainskt spannmål och agerar på egen hand för att stötta sitt jordbruk, helt i strid med EU. Och vi tittar på en klassisk traktor med...
En tredjedel av Ukrainas jordbruksmark kommer inte att kunna nyttjas i år. Ett krigsdrabbat vårbruk är igång men det råder brist på pengar och kvävegödsel. I Sverige är biogas beskattad...
Senaste inslagen
Halländska lantbrukare räddade dålig å
Maskinhandlarna arrangerar egna mässor
Ursprungsmärkning av kött i Sverige
Nya regler med nya ekoförordningen
Prisvärd maskin – gör ett gott jobb
Cyberattacker en risk i mer digitalt lantbruk
Drönare håller fälten fria från viltskador
Uppstartsproblem på sockerbruket
Sverige får egen dataplattform för lantbruket
Begränsad vildsvinsstam kräver ny typ av jakt
Nya utbildningar för grisnäringen
Roboten allt vanligare på svenska fält
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.